Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ψήφισμα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του νησιού για το πρόβλημα που υπάρχει στη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για τη γενικότερη αδιέξοδη κατάσταση στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών εκφράζει, με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας.

Με το ψήφισμά του, ο δήμος διαμαρτύρεται για την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, που αφήνει εκτός της δρομολογιακής γραμμής που χρηματοδοτεί η σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας του υπουργείου τα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων, και αναδεικνύει το αίτημα οι συγκοινωνίες να αντιμετωπιστούν από το κράτος και τις κυβερνήσεις ως κοινωνικό αγαθό, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σημειώνεται ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε:

  • Να τροποποιηθεί το δρομολόγιο του «Νήσος Μύκονος», που χρηματοδοτεί η σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας του υπουργείου, στη δρομολογιακή γραμμή για τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να προσεγγίζει στα νησιά της Ικαρίας (με εκ περιτροπής προσέγγιση και στα δυο λιμάνια) και των Φούρνων.
  • Να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με τον Πειραιά σε πάγια βάση, ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Καλούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, παίρνοντας μέτρα ταυτόχρονα για την αντικατάσταση του «European Express» και του «Μυτιλήνη» με σύγχρονα πλοία.

Καταλήγοντας, το δημοτικό συμβούλιο καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα κατοίκους, επαγγελματικούς φορείς και εργατικά σωματεία, καθώς «δεν είναι δυνατό να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ