Κυριακή 5 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
2ο Σκακιστικό Τουρνουά του ΟΦΟΝ

Προς τιμή των νεκρών ηρώων της Κοκκινιάς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη το 2ο Σκακιστικό Τουρνουά που συνδιοργανώθηκε από τον ΟΦΟΝ και τον ΑΦΜΟ - ΑΦΟΑΝ στο χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Πολύ ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο ήταν ότι, σε μια τέτοια εκδήλωση, που διοργανώθηκε προς τιμή των νεκρών Ηρώων, συμμετείχαν και μικρά παιδιά! Επίσης, αξίζει να αναδείξουμε πως στη σημερινή εποχή, που κοινωνικά αγαθά όπως ο αθλητισμός και τόσα άλλα έχουν γίνει εμπόρευμα, ο ΟΦΟΝ διατηρώντας τα λαϊκά χαρακτηριστικά του και τις κοινωνικές του ευαισθησίες διοργάνωσε το Σκ. Τουρνουά χωρίς παράβολο συμμετοχής, ενάντια στην εμπορευματοποίηση!

Μετά το τέλος του Τουρνουά στο χώρο της Μάντρας έγινε μια ιστορική αναφορά για το Μπλόκο της Κοκκινιάς που φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια και απαγγέλθηκε από μέλος του ΟΦΟΝ το ποίημα του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου που αναφέρεται στην αντάρτισσα Κοκκινιά! Επίσης, αθλητές και προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα οπτικό αφιέρωμα βασισμένο στην ιστορία του Μπλόκου. Ακόμα έγινε και αναφορά στη δράση και ανεκτίμητη προσφορά του τότε ΟΦΟΚ στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, όπου τα μέλη του στρατευμένα στις γραμμές των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ αγωνίστηκαν για τη Λευτεριά, την Ειρήνη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη!

Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές στους νικητές που ήταν βιβλία κατά του φασισμού και αναμνηστικά διπλώματα που απένειμαν οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ηταν, πράγματι, μια λιτή εκδήλωση, όπως αρμόζει για τη μνήμη των Ηρώων της Αντιφασιστικής Πάλης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ