Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
Στα υπόγεια της εργασιακής γαλέρας

Περιοδεία του Γιάννη Μανουσογιαννάκη μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Μαυρισμένοι τοίχοι από την πυρκαγιά του περασμένου Γενάρη. Υλικά χιλιάδων ευρώ στοιβαγμένα στους διαδρόμους. Εργαζόμενοι από ιδιωτικά συνεργεία, με μισθούς πείνας, να μη σταματάνε λεπτό τη δουλειά. «Εκπαιδευόμενοι» να βγάζουν σωρό εργασία λόγω έλλειψης προσωπικού. Υπάλληλοι να δουλεύουν σε θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου ακόμα και στις αρχές Οκτώβρη.

Αυτά είναι μερικά από τα όσα διαπίστωσε, χτες το πρωί, στα υπόγεια του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την κινητοποίηση του λαού.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», ανέφερε ένας από τους πολλούς εργαζόμενους στα μέλη του ΚΚΕ. «Δύο ψυκτικοί έχουμε μείνει σε όλο το νοσοκομείο που πρέπει να ελέγξουμε και να φτιάξουμε περίπου 600 μηχανήματα. Και υπολογίστε ότι του χρόνου ο συνάδελφος βγαίνει σε σύνταξη». Από την άλλη, άλλοι υπάλληλοι προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη τους σωρούς υλικών που στοιβάζονται καθημερινά στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου. «Εδώ δεν έβαψαν ούτε τους τοίχους που μένουν μαυρισμένοι μετά τη φωτιά του Γενάρη. Θα φέρουν άτομα;», αναρωτήθηκε ένας από τους εργαζόμενους.

Από τους 37,5 βαθμούς Κελσίου στα πλυντήρια, αφού ο κλιματισμός ανοίγει κάθε δύο ώρες, στο απόλυτο κρύο των μαγειρείων, εκεί όπου δουλεύουν για 250 - 350 ευρώ το μήνα στα εργολαβικά συνεργεία. Με σκυμμένο κεφάλι για να βγει η δουλειά, οι υπάλληλοι άκουγαν τα όσα τους έλεγε ο Γ. Μανουσογιαννάκης με έναν «παλαιότερο» να ... σπάει τη σιωπή και να λέει «είμαστε με μισθό που δεν παίρναμε ούτε όταν κάναμε πρακτική πριν έξι χρόνια». «Ζήτησαν το μισθό τους κάποιοι που δούλευαν σε αυτά τα συνεργεία γιατί δεν είχαν ούτε για εισιτήριο ώστε να έρθουν στη δουλειά και τους απέλυσαν», συμπλήρωσε μία μόνιμη εργαζόμενη.

Διεκδικείστε

«Αυτό είναι που έχουν προδιαγράψει για τους εργαζόμενους», τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης. «Κάθε φορά που θα φύγει ένας εργαζόμενος που είχε σταθερές σχέσεις εργασίας, τον αντικαθιστά κάποιος από σας που παίρνει 400 ευρώ, που σήμερα μπορεί να είναι αύριο να μην είναι. Αυτό προσπαθούν να το κάνουν για όλους, ώστε να κερδίσουν χρήματα τα οποία, αντί να εξυπηρετήσουν το λαό, να πάνε προς όφελος του κεφαλαίου. Επίσης, στόχος είναι να κερδίσουν οι επιχειρηματίες περισσότερα γι' αυτό και μειώνουν τους μισθούς. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση». Στάθηκε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση, με την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να περάσει καινούρια μέτρα που έχει έτοιμα, όπως την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, να μην πληρώνουν οι εργοδότες ασφαλιστικές εισφορές και να συρρικνώσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, είπε πως η αντιπολίτευση υπόσχεται ένα ψίχουλο παραπάνω, θέλοντας να κερδίσει τις ψήφους του κόσμου. «Αυτό που προσπαθεί είναι να μας κάνει να συμβιβαστούμε με αυτήν τη μιζέρια και την κακομοιριά, να αποδεχτούμε δηλαδή ότι με ψίχουλα μπορούμε να επιβιώσουμε».

Στόχος είναι ο λαός να αντιδράσει, υπογράμμισε, κάνοντας για αρχή ένα απλό βήμα. Να συμμετέχει στις σημερινές συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά και να ξαναβρεθεί στους δρόμους την 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Πρέπει να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την πάλη τους για να αποκρούσουν αυτήν την πολιτική και να δημιουργήσουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να ζήσουν όπως τους αξίζει. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δική τους συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ