Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Δέκα σωματεία καλούν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Την απόφασή τους να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, ανακοίνωσαν δέκα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων, καλώντας ταυτόχρονα όλα τα σωματεία στην Υγεία και την Πρόνοια να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής.

Την ανακοίνωση - κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία: Τζάνειο Πειραιά, «Αλεξάνδρας», «Αγία Ολγα», Καλαμάτας, Σάμου, Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, «Αγιος Σάββας» Αθήνας, Αρτας, Λευκάδας και στο Οφθαλμιατρείο Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι δεν αποδέχονται και καταγγέλλουν τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό, τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άνεργοι χωρίς υγειονομική περίθαλψη και οι χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες που δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα φάρμακα τους, ενώ ταυτόχρονα οι φαρμακοβιομηχανίες (ντόπιες και ξένες) έχουν τεράστια κέρδη.

Υπογραμμίζουν την ανάγκη «να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση - ΔΝΤ και τους επιχειρηματικούς ομίλους» και απαιτούν: ΟΧΙ στην «αξιολόγηση» και στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις. Να καταργηθούν οι νόμοι για την «αξιολόγηση» και για την ΕΣΑΝ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με κάτω από 751 ευρώ. Να επανέλθουν οι μισθοί των υγειονομικών στα επίπεδα του 2009. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους - ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Να μπει φρένο στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής των ΜΚΟ κ.ά.

  • Απόφαση για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη πήρε κατά πλειοψηφία και το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ