Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016
Mε εκπλήξεις η πρεμιέρα Σάντος

Με αρκετές εκπλήξεις όσον αφορά τη συγκρότηση της αποστολής άρχισε και επίσημα την καριέρα του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, με θητεία σε ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος. Ενόψει των αγώνων με Γαλλία και Δανία ο Σάντος άφησε εκτός αποστολής ηχηρά ονόματα, ενώ επανέφερε αρκετούς διεθνείς που βρίσκονταν εκτός πλάνων. Νέα πρόσωπα στην αποστολή αποτελούν οι Ζοζέ Φόντε (Σαουθάμπτον), Ιβο Πίντο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ζοάο Μάριο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), ενώ επιστρέφουν οι Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Ντάνι, Τιάγκο, Βιεϊρίνια. Αντίθετα, εκτός βρέθηκαν οι Μεϊρέλες, Βελόσο, Ρικάρντο Κόστα, Περέιρα, Εντουάρντο, Ελντερ Πόστιγκα και Αλμέιδα. Σημειώνεται ότι στην πρεμιέρα των προκριματικών η Πορτογαλία σε ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη είχε ηττηθεί στην έδρα της από την Αλβανία με 1-0.

Με αρκετές απουσίες θα αντιμετωπίσει τις Πολωνία και Ιρλανδία η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία αφού από την αποστολή της ομάδας που ανακοίνωσε ο Γιοακίμ Λεβ θα απουσιάσουν οι Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Ρόις και Γκόμες, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν θα αγωνιστούν. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο μέσος της Λεβερκούζεν, Καρίμ Μπελαράμπι.

  • Την αποχώρησή του από την Εθνική Ολλανδίας ανακοίνωσε ο Ντιρκ Κάιτ, με δηλώσεις που έκανε στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ