Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Αύριο η συνάντηση με εκπροσώπους των διαδηλωτών

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΠEKINO.--

Αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνάντηση μεταξύ των τοπικών Αρχών του Χονγκ Κονγκ και των εκπροσώπων διαδηλωτών που διεκδικούν «ελεύθερες εκλογές», εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία για τις απειλές που δέχεται το «ειδικό καθεστώς» της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, Λέστερ Σουμ, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ «απογοητευμένος» γιατί «πιθανώς το πλαίσιο των συνομιλιών θα είναι περιορισμένο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επαφές δε θα γίνουν αν επιχειρηθεί να απομακρυνθούν από τους δρόμους οι διαδηλωτές, που παραμένουν ακόμα σε ορισμένα σημεία. «Οι στόχοι μας είναι πολύ σαφείς. Θέλουμε την εδραίωση της διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών και ο λαός του Χονγκ Κονγκ να ασκεί τα βασικά του δικαιώματα στην εκλογή του δικού του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Λι Μπαοντόνγκ, δήλωσε ότι «το "μια χώρα - δύο συστήματα" (σ.σ.: η αρχή που διασφαλίζει την κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στο Χονγκ Κονγκ από την πρώτη στιγμή που η Βρετανία επέστρεψε την περιοχή στην Κίνα, το 1997) συνέβαλε ιδιαίτερα στην ευημερία και τη σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ και απέσπασε πλατιά διεθνή επιδοκιμασία». Ενώ, όλο νόημα, επισήμανε ότι «πάντα αντιτασσόμασταν στην ανάμειξη εξωτερικών δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Κίνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ