Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΜΠΕΤΙΝΑ»: Με την απειλή της απόλυσης, η βιομηχανία «Μπετίνα» στη Λάρισα υποχρεώνει τις εργαζόμενες να εργάζονται όλα τα Σάββατα και 2 ώρες υπερωρίες καθημερινά, τις οποίες, μάλιστα, «πληρώνει» με κουπόνια για ψώνια από σούπερ μάρκετ! Την παραπάνω καταγγελία κάνει η Διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Λάρισας, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς έχει οδηγήσει πολλές εργαζόμενες στα όρια της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Η Διοίκηση του Συνδικάτου ζητάει από την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθούν αύριο οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Τον περασμένο Ιούλη, το ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση της ΑΔΕΔΥ που ζητούσε να ανασταλούν οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για αύριο παναττική στάση εργασίας (μέχρι τις 12 μ.).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Την Κυριακή, 12 Οκτώβρη, θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν και τα Παραρτήματα, με βάση το εξής πρόγραμμα: Κέντρο 15/10. Πειραιάς, 15/10. Περιστέρι, 15/10. Ιλιον, 16/10. Βόρεια - Βορειοανατολικά, 16/10. Καλλιθέα, 17/10. Αιγάλεω, 19/10. Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου, 20/10. Νοτιοανατολικές συνοικίες, 20/10. Μενίδι, 20/10. Νέα Ιωνία - Νέο Ηράκλειο - Νέα Φιλαδέλφεια, 20/10.

«EUROMEDICA»: Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κλινική του Ομίλου «EUROMEDICA» στο Βύρωνα (Κόνωνος 123), το Σάββατο στις 11 π.μ., για τα δεδουλευμένα μηνών.

ΠΑΤΡΑ: Την επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, που απολύθηκε μετά τη συμμετοχή της στην απεργία στις 16/7/2013, διεκδικούν η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας. Η εργαζόμενη είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή της και η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

«ΜΙΜΙΚΟΣ»: Συνεχίζεται η 4ήμερη εργασία, σε συνδυασμό με υπερωρίες, για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΜΙΜΙΚΟΣ» του Ομίλου «Φιλίππου», όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Υπενθυμίζει πως με την εκδήλωση της κρίσης η εργοδοσία, με πρόφαση τη μείωση της παραγωγής και με το φόβο των απολύσεων, επέβαλε 4ήμερο. «Σήμερα ο Φιλίππου έχει ανεβάσει την παραγωγή του στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ απ' ό,τι φαίνεται θα ανέβει πολύ περισσότερο. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι», σημειώνει το Συνδικάτο.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Για αποστελέχωση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα Γιαννιτσά, καταγγέλλει την Αντιπεριφέρεια Πέλλας η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Οπως αναφέρει, η Αντιπεριφέρεια αποφάσισε να μεταθέσει - αποσπάσει στη Σκύδρα εργαζόμενους στα Γιαννιτσά, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη τους. Η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι με αυτές τις ενέργειες, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», η Αντιπεριφέρεια «αποδυναμώνει μια σημαντική Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλας, που ασχολούνται με πάνω από το 50% της συνολικής αγροτικής δραστηριότητας της Πέλλας».

ΕΟΡΔΑΙΑ: Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών περιοχής Εορδαίας. Και τις δύο μέρες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συνδικάτου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

ΡΟΔΟΣ: Στο πλευρό των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Doreta», που διεκδικούν δεδουλευμένα, βρίσκεται η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ. «Η εικόνα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι μια μικρογραφία του τι σημαίνει για τους εργαζόμενους το τουριστικό θαύμα, και οι θεαματικές αυξήσεις με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

ΑΔΕΔΥ: Την κλήση σε απολογία της συνδικαλίστριας Φωτεινής Μανωλάκου - πρώην αντιπροέδρου (και νυν μέλους ΔΣ) του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων - καταδικάζουν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ. Η Φ. Μανωλάκου καλείται να απολογηθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια», επειδή αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

«ΜΗΤΕΡΑ»: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων. Αντιδρούν στη «διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στο παιδί λόγω τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, στη μείωση του προϋπολογισμού κατά 60%» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ