Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αγανάκτηση για τα κενά και τις μετακινήσεις

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας προχωρούν σήμερα Τρίτη στις 13.30 το μεσημέρι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Διαμαρτύρονται για την τακτική της διοίκησης να καλύπτει κενά, που δημιουργούνται λόγω αδιοριστίας, με μεταφερόμενους εκπαιδευτικούς είτε από τη μια σχολική μονάδα σε άλλη, είτε από τα ολοήμερα τμήματα στα πρωινά. Τέτοια φαινόμενα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» σε σχολεία της περιοχής του και μάλιστα είχε προχωρήσει σε κινητοποίηση την περασμένη βδομάδα.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας προχώρησαν χτες το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» και η Ενωση Γονέων της πόλης. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τα κενά στα σχολεία του Περιστερίου, μεταφρασμένα σε χαμένες διδακτικές ώρες έχουν ακόμα και σήμερα ως εξής: 118 ώρες δασκάλων, 50 ώρες Αγγλικών, 12 ώρες Γαλλικών, 110 ώρες Γερμανικών, 35 ώρες Νέων Τεχνολογιών, 36 ώρες Μουσικής, 87 ώρες Θεατρικής Αγωγής, 48 ώρες Φυσικής Αγωγής, 54 ώρες Εικαστικών. Επίσης, λείπουν 3 νηπιαγωγοί, 1 δάσκαλος σε τμήμα ένταξης, 1 λογοθεραπευτής, 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει παράλληλη στήριξη.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» καταγγέλλει ότι, παρά τη δέσμευση που έλαβαν εκπαιδευτικοί και γονείς από την Περιφερειακή Διεύθυνση στην παράσταση διαμαρτυρίας την 1η Οκτώβρη ότι εντός δέκα ημερών επρόκειτο να καλυφθεί το 90% των κενών, «μέσα Οκτώβρη τα κενά σε εκπαιδευτικούς, στην περιφέρειά μας, ξεπερνούν τα πενήντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα 2 κενά στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, τα 2 κενά στο Δημοτικό Σχολείο Μαλακάσας και τα 2 κενά στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, στους Αγ. Αποστόλους, στο 19ο Δημοτικό Αχαρνών, 28ο Δημοτικό Αχαρνών, Νηπιαγωγεία Αγ. Στεφάνου, Ωρωπού, Αυλώνα, 4ο Αχαρνών, 9ο Αχαρνών...», αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου «Σωκράτης», σημειώνοντας επίσης ότι στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αχαρνών, υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, με αποτέλεσμα πάνω από δεκαπέντε μαθητές να μην πηγαίνουν σχολείο.

Συνεχίζονται, επίσης, οι διαμαρτυρίες στη Λήμνο για την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους από τριθέσια σε διθέσια με βάση τον αριθμό των μαθητών τους και γονείς και κάτοικοι ζητούν δυο επιπλέον δασκάλους για να λειτουργήσουν τα σχολεία ως τριθέσια. Τα αιτήματά τους στηρίζει το ΚΚΕ με σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή και με ανακοινώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Λήμνου του Κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ