Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΡΟΧΙΑ: Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ.) πραγματοποιούν αύριο τα σωματεία εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Σε κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), προχωρούν ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και εργαζόμενοι στα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα Ειδικής Αγωγής την ίδια μέρα απεργούν με απόφαση του κλαδικού τους σωματείου (ΣΕΜΙΣΕΑ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

«EUROMEDICA»: Παράσταση διαμαρτυρίας στην κλινική «Αθήναιον», που ανήκει στον όμιλο «Euromedica», έκαναν το Σάββατο το πρωί τα Σωματεία Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, μαζί με εργαζόμενους του ομίλου και τις Λαϊκές Επιτροπές Βύρωνα και Καισαριανής απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οπως καταγγέλλουν, ο όμιλος «Euromedica» εδώ και χρόνια αφήνει συστηματικά απλήρωτους τους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Παγκρατίου. Το κλαδικό σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία στη Γενική Συνέλευση αύριο, Τετάρτη, στις 4 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο 2ο όροφο.

«ΔΙΑΚΟΝΙΑ»: Δυναμική κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των 3 απολύσεων που πραγματοποίησε το ίδρυμα - επιχείρηση και την πληρωμή των δεδουλευμένων 2 έως και 4 μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους.

Οπως καταγγέλλουν ΣΕΤΕΠΕ και Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η εργοδοσία (Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης) προχώρησε στην απόλυση των 3 εργαζομένων γυναικών, κλιμακώνοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας και απειλών με στόχο τη μείωση των μισθών και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ