Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η κυβέρνηση εξωραΐζει την εικόνα για τον ιό «Εμπολα»

Να εξωραΐσει την πραγματικότητα σχετικά με την ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τον ιό «Εμπολα», προσπάθησε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, ενημερώνοντας χτες τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι το φυλλάδιο με τις οδηγίες προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν όσοι ταξιδεύουν από και προς τις χώρες της Δ. Αφρικής. Το φυλλάδιο διανέμεται σε αεροδρόμια, λιμάνια, σύνορα κλπ.

Επίσης, έχει διαμορφωθεί «εργαστήριο αναφοράς» στο εργαστήριο μικροβιολογίας της Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα γίνονται ενέργειες για διαμόρφωση αντίστοιχου εργαστηρίου στην Αθήνα. Στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» έχει οριστεί χώρος όπου «θα μεταφέρεται κάθε ύποπτο κρούσμα» και θα παραμένει μέχρι να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται, ενώ έχει επανδρωθεί με προσωπικό και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα προσληφθούν 30 υγειονομικοί για «να ενισχύσουν, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, τις πύλες εισόδου της χώρας», αλλά και τους χώρους που συγκεντρώνουν τους μετανάστες.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι, «αν ξεφύγει η κατάσταση εκεί, αν γίνει κάποια έκρηξη του ιού και επεκταθεί, δύσκολα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, ακόμη και με αυτά τα μέτρα που λαμβάνουμε. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει εκεί ώστε να μην ξεφύγει ο ιός».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα, καθώς «δεν υπάρχουν εμβόλια ούτε για βασικές ασθένειες όπως η φυματίωση»! Ταυτόχρονα με αυτό, είπε, «βάζουμε συνολικά το θέμα της πρόληψης, τα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ με την υποχρηματοδότηση σε βάρος της υγείας για να ευνοούνται οι επιχειρηματίες».

Σε άλλο σημείο, έθεσε τα ερωτήματα: «Από πού προκύπτει ότι με τις 30 προσλήψεις θα λυθεί το πρόβλημα, ότι αυτές επαρκούν; Οτι ένα και μόνο νοσοκομείο στην Ελλάδα επαρκεί για την υποδοχή τέτοιων περιστατικών;». Ανέδειξε, τέλος, την ανάγκη να δοθούν κονδύλια, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές με το απαραίτητο προσωπικό, με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ