Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Δε θέλουμε να ζούμε άλλο στα σκουπίδια - Τέρμα στις εργολαβίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
«

Δε θέλουμε να ζούμε άλλο μέσα στα σκουπίδια. Τέρμα στις εργολαβίες. Αμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το ΕΚΠΑ», διαμήνυσαν, χτες το μεσημέρι, δεκάδες φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων του Ιστορικού - Αρχαιολογικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή και εκπρόσωπος των Επιτροπών Αγώνα της Νομικής, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας.

Φωνάζοντας συνθήματα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για δωρεάν σίτιση και στέγαση, οι φοιτητές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, «δεσμεύτηκε» ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Την πίστη του ότι το θέμα της καθαριότητας θα λυθεί άμεσα εξέφρασε και ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Βέβαια, παρόμοιες δεσμεύσεις είχαν δοθεί και πριν ένα μήνα περίπου, λέγοντας ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι απαιτούμενες συμβάσεις με τους εργολάβους.

Το πρόβλημα της καθαριότητας στα πανεπιστήμια έχει ενταθεί με την παράδοση του συγκεκριμένου τομέα, ο οποίος είναι ευθύνη του κράτους, σε εργολάβους και εταιρείες. Η περίπτωση του ΕΚΠΑ είναι χαρακτηριστική, με την εργολαβική εταιρεία να αφήνει πέρυσι μέχρι και 7 μήνες απλήρωτες τις καθαρίστριες, οι οποίες έπαιρναν πενιχρούς μισθούς, και στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους να τις απολύει μετά από 7 χρόνια δουλειάς.

  • Χτες το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας βρίσκονταν και μαθητές από σχολεία της Παλλήνης, των Σπάτων και του Περιστερίου που διαδήλωναν ενάντια στο «νέο σχολείο», την τράπεζα θεμάτων, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία. Οι μαθητές βρήκαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους εμπόδισαν να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους του υπουργείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ