Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην τελική ευθεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Αποφασισμένοι να μη χαθεί ούτε λεπτό από τις επόμενες δύο βδομάδες, Σωματεία, Ομοσπονδίες, μαζικοί φορείς συνεχίζουν τη δράση τους για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Το κάλεσμα «να ακουστεί η δική μας φωνή» έχει απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και έχει συναντήσει σημαντική απήχηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασαν στις 654 οι οργανώσεις που έχουν ήδη πάρει απόφαση για τη συνδιοργάνωσή του. Ανάμεσα στις χτεσινές αποφάσεις περιλαμβάνεται και αυτή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο κήρυξε 24ωρη απεργία την 1η Νοέμβρη. Στις μέρες που απομένουν θα συνεχιστούν η ενημέρωση και το πλατύ κάλεσμα εργαζομένων και ανέργων, προγραμματίζονται αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Τους διαδηλωτές που θα φτάσουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών: «Οι ναυτεργάτες συγκεντρωνόμαστε την 1η Νοέμβρη, στις 6 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη, υποδεχόμαστε και οργανωμένα προχωράμε στις προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις

Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σωματείων με επίκεντρο τα προβλήματα εργαζομένων και ανέργων.

  • Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και 62 σωματεία του κλάδου προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, την Τετάρτη 22/10, στη 1 μ.μ., απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης, θα συναντηθούν με τους εργοδοτικούς φορείς, την Τρίτη 21/10, στις 9.30 π.μ., για τη ΣΣΕ στο εμπόριο.
  • Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ οργανώνει παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας τη Δευτέρα 20/10, στις 7 μ.μ., στο οποίο έχει ήδη καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά του για την ανακούφιση των ανέργων.
  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει τις εξορμήσεις με βάση το παρακάτω πρόγραμμα: Δευτέρα σε Ηράκλειο, Ιλιον, Παιανία. Τρίτη σε Μαραθώνα, Πέραμα, Μεταμόρφωση, Αιγάλεω (γκαράζ). Τετάρτη σε Κορυδαλλό, Φιλαδέλφεια, Αιγάλεω (Δημαρχείο). Πέμπτη σε Χαϊδάρι, Κηφισιά. Παρασκευή στην Αγ. Βαρβάρα. Καλεί τους εργαζόμενους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και στην εκλογοαπολογιστική Γενική του Συνέλευση, στις 9 Νοέμβρη.
  • Σωματεία και φορείς στη Ρόδο θα κάνουν την Τετάρτη 22/10, στις 10 π.μ., παράσταση στην εφορία και την Τετάρτη 29/10, στις 9 π.μ., κινητοποίηση στο ΙΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ