Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
«Θα είμαστε δίπλα σας, δίνοντάς σας κουράγιο από μακριά»

Σε εκδήλωση την Παρασκευή, στο Πέραμα, παραδόθηκε η πρώτη δόση γραφικής ύλης, που συγκεντρώνεται για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Πολλές κούτες με βοήθεια έχουν ήδη συγκεντρωθεί
Πολλές κούτες με βοήθεια έχουν ήδη συγκεντρωθεί
Υπόδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης αποτελεί η καμπάνια «Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» μέσα από την οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι άνοιξαν έναν δίαυλο ελπίδας με τα δοκιμαζόμενα παιδιά.

Την Παρασκευή το απόγευμα, στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, παραδόθηκε από εκπαιδευτικούς Συλλόγων και ΕΛΜΕ της Αττικής που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, η πρώτη δόση βοήθειας, την οποία παρέλαβε εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών.

Τα κουτιά με τις τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια και άλλα είδη που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί και που ήταν ένα μικρό μέρος από το συνολικό όγκο υλικής βοήθειας που συγκεντρώνεται, μαρτυρούσαν πόσο αγκαλιάζεται η καμπάνια, ακόμα και από οικογένειες που και οι ίδιες στερούνται. Οπως το παράδειγμα που ανέφερε ένας εκπαιδευτικός από το Μενίδι, του μικρού μαθητή παιδιού πολύτεκνης οικογένειας με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, που χάρισε το ένα από τα δύο μολύβια που του αγόρασε η δασκάλα του, για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Συγκλονιστικά ήταν τα γράμματα και οι ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά, συμπληρώνοντας την υλική βοήθεια με λόγια απλά αλλά μεστά που καλούσαν τους μακρινούς συμμαθητές τους να κάνουν κουράγιο. Τους απευθύνονταν ως «αγαπητοί μας φίλοι», «βασανισμένα παιδιά», τους καλούσαν «πρέπει να φανείτε δυνατοί και να μην στενοχωριέστε», «θα είμαστε δίπλα σας, δίνοντας σας κουράγιο από μακριά», «αν λέγαμε ότι καταλαβαίνουμε τι περνάτε θα ήταν ψέμα», «χαμολεγάτε, μπορεί να είμαστε παιδιά αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι, αν όχι τώρα, κάποια άλλη στιγμή»... Ακόμα και παιδιά νηπιαγωγείου έστειλαν τις ζωγραφιές τους στις οποίες αποτύπωναν τι σημαίνει για αυτά ειρήνη: Μία οικογένεια που τρώει γύρω από το τραπέζι, παιδιά που παίζουν στη λιακάδα... Βασικά πράγματα που στερούνται τα παιδιά στην Παλαιστίνη.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών με εκπροσώπους ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών με εκπροσώπους ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ
«Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι πιο δυνατή από τις σφαίρες της κατοχής», ήταν τα λόγια με τα οποία υποδέχτηκε τη βοήθεια ο Mohammed Iqnaibi, εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης στην ΠΣΟ. Μία στις τρεις σφαίρες σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη, είπε και τόνισε ότι η πρωτοβουλία «Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» είναι η απάντηση σε όσους θέλουν να κρύψουν τα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης. Επισήμανε ιδιαίτερα το ρόλο των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν όχι μόνο καλώντας στη συγκέντρωση υλικού, αλλά ανοίγοντας μέσα στην τάξη τη συζήτηση για την Παλαιστίνη και δήλωσε ότι μαθαίνουν στις νέες γενιές τι γίνεται γύρω τους, καλλιεργούν την αλληλεγγύη.

Ο Κ. Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», ενός από τα 65 σωματεία εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην καμπάνια μαζί με άλλους φορείς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Παλαιστίνη, ένας σωρός από ερείπια, πόνο, δάκρυα και αίμα, ένας τόπος μαζικών εκτελέσεων, είναι το αρχιτεκτονικό δημιούργημα της "Νέας Τάξης" (...) Ολοι μας έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και ειδικότερα τα ταξικά συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, σήμερα στις ανάγκες του Παλαιστινιακού λαού, αύριο όπου χρειαστεί».

H καμπάνια αλληλεγγύης γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών. Μέσω των συλλόγων και των ΕΛΜΕ που παίρνουν μέρος, το μήνυμα έχει φτάσει σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και η συλλογή σχολικών ειδών συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ