Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής

«Η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛ, κ.τ.λ.), συνεχίζει, απαρέγκλιτα, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με την προηγούμενη της ΝΔ και είναι τέτοια η ομοιότητα της πολιτικής τους στα κυρίαρχα ζητήματα της διοίκησης του δήμου, που είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μια πολιτική της οποίας βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η συμμόρφωση στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που περικόπτει πόρους, αυξάνει τη φορομπηξία, καθιερώνει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας για μείωση του χρέους, το παρατηρητήριο, την αξιολόγηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παράδοση δομών και υπηρεσιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα κ.τ.λ.»

Αυτό τόνισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Λάρισας.

Αναφερόμενοι στην οικονομική πολιτική της νέας δημοτικής αρχής, επεσήμαναν ότι «βασικό στοιχείο παραμένει η ανταποδοτικότητα και η φορομπηξία κάθε είδους που φτάνει στο 65% των εσόδων». Οπως ανέφεραν, στο λίγο χρονικό διάστημα που ανέλαβε πρόλαβε, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να σβήσει πρόστιμα από μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη, αλλά και να δηλώσει διά στόματος του δημάρχου Απ. Καλογιάννη πίστη στα ΣΔΙΤ, (συμπράξεις με ιδιώτες), αρκεί να υπάρχει διαφάνεια και πλειοψηφία του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις σημείωσαν πως, παρότι η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως σημαία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτω και από την πίεση των εργαζόμενων, για τη μη αποστολή των στοιχείων των αορίστου χρόνου στο αρμόδιο υπουργείο, αυτό δεν την εμποδίζει την ίδια στιγμή να καταθέτει αγωγές σε βάρος πρώην εργαζομένων του δήμου που διεκδικούν την μονιμοποίησή τους. Ταυτόχρονα, από την πρώτη μέρα της θητείας της, με το πρόσχημα της «καμένης γης», προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού με 2μηνα στους παιδικούς σταθμούς, αρνούμενη να ανανεώσει τις συμβάσεις στο υπάρχον προσωπικό, όπως πρότειναν μόνο οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επικαλούμενη το νόμο.

Για τη λεγόμενη «κοινωνική πολιτική», αναφέρθηκαν στην προσήλωση της δημοτικής αρχής στην «εθελοντική δράση» και στις συνεργασίες της με διάφορες ΜΚΟ.

Και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισαν: «Ο λαρισαϊκός λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του (εδώ χωράει και το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ) και το ρόλο που αυτή θα παίξει από εδώ και μπρος. Προειδοποιήσαμε προεκλογικά ότι εκείνοι που υπόσχονταν άλλη διαχείριση και "αριστερή διακυβέρνηση" θα προδώσουν πολύ γρήγορα τις όποιες προσδοκίες καλλιέργησαν σκόπιμα και αποπροσανατολιστικά σε τμήματα του λαού.

Το παράδειγμα της δημοτικής αρχής στη Λάρισα αποδεικνύει τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, την ανακολουθία λόγων και έργων και τη στρατηγική σύμπλευση των δήθεν ''μνημονιακών και αντιμνημονιακών'' για τη διάσωση του συστήματος και των καπιταλιστών. Αποδεικνύει πως αν ο λαός ξεγελαστεί από την δήθεν "αριστερή" λογοκοπία των "θεωρητικών" του ΣΥΡΙΖΑ και των "πρόθυμων" συνεταίρων του, θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά πως ήταν "άνθρακες ο θησαυρός"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ