Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γενική Συνέλευση στα πρακτορεία Τύπου

Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις της «Ευρώπης» στο Κορωπί
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις της «Ευρώπης» στο Κορωπί
Τη συμμετοχή του σωματείου τους με μαζικό μπλοκ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου «Ευρώπη» και «Αργος». Οι εργαζόμενοι των δύο πρακτορείων έκαναν την περασμένη Δευτέρα στάση εργασίας, ανάλογα με τις βάρδιες, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις και για τα επόμενα βήματα.

Με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο, δίνουν συνέχεια στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ αλλά και ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν «να γίνει μέτρο σύγκρισης το μικρότερο κακό», «να μεγαλώσει μια γενιά που δε θα γνωρίσει τι σημαίνει εργατικό δικαίωμα», τη στιγμή μάλιστα που ο πλούτος που παράγεται αυξάνεται, όπως σημείωσαν στις τοποθετήσεις τους.

Την πείρα από το μαζικό άνοιγμα της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, με περιοδείες, συνελεύσεις και συζητήσεις σε εργοστάσια και τόπους δουλειάς σε όλη τη χώρα, μετέφερε ο πρόεδρός της, Γιάννης Τόλης. Επισήμανε πως ο κλάδος μπορεί να έχει σημαντική συμβολή σε ένα συλλαλητήριο - εφαλτήριο για την οργάνωση της εργατικής πάλης και στην ανάγκη για κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση μπροστά στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στη συνέλευση πήραν επίσης το λόγο εργαζόμενοι από την επιχείρηση «Βιβλιοσυνεργατική», μέλη της εργοστασιακής επιτροπής της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, που είναι απλήρωτοι για 5 μήνες. Το σωματείο και η Γενική Συνέλευση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους σε όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ