Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Για να μείνει ο «τρομονόμος» στα χαρτιά

Με δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ανάλογες εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα απάντησε ο ελληνικός λαός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει και να βάλει στο «γύψο» κάποια από τα ατομικά του δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του.

Την ερχόμενη βδομάδα όταν θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής το αμερικανόπνευστο νομοσχέδιο του «τρομονόμου», οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα προειδοποιούν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πως το νομοσχέδιο αυτό δε θα περάσει και ο αγώνας του λαού θα το καταστήσει ανενεργό.

Παναθηναϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 6 Ιούνη, στις 7.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα των φορέων ενάντια στον «τρομονόμο». Στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα αντιτάξουν την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων». Στο χαφιεδισμό που καθιερώνει το νομοσχέδιο Σταθόπουλου, ο λαός της Αθήνας θα αντιτάξει την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα της κοινής πάλης, το δικαίωμά του να αγωνίζεται και να οραματίζεται μια καλύτερη ζωή.

Τα δύο κόμματα εξουσίας - ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - επέδειξαν πλήρη σύμπνοια και ομοφωνία, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να περιορίσουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις των πολιτών. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος περιχαρής για την κατανόηση και συμπαράσταση που είχε από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε γραπτή ανακοίνωσή του «εκφράζει την ικανοποίησή του» για την «ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπερψήφισε το νομοσχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ