Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Μεθοδεύσεις «διαλόγου» υπό το φόβο των απεργιών

Οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αυτή τη βδομάδα έδωσαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε την κυβερνητική τακτική για το ασφαλιστικό, αλλά και τη συμβολή των ηγεσιών των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την προώθηση των σχεδίων για την ανατροπή των ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων.

Ουσιαστικά, ο κοινωνικός διάλογος - απάτη άρχισε. Επισήμως, η έναρξη παραπέμφθηκε για το φθινόπωρο, υπολογίζοντας ότι θα έχουν εκτονωθεί οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Μέχρι τότε, όμως, ο διάλογος θα διεξάγεται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων αφού οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ αποδέχτηκαν τη σχετική διαδικασία.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι όλες οι διαβουλεύσεις έγιναν κάτω από τη βαριά σκιά των εργατικών κινητοποιήσεων και του μηνύματος των μεγάλων απεργιών. Οι «πρωταγωνιστές», κυβέρνηση και ηγεσία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απορρίπτουν τους κυβερνητικούς ελιγμούς και τους ψευδεπίγραφους διαλόγους, επιχείρησαν να συγκαλύψουν την από κοινού συμφωνημένη μεθόδευσή τους. Το γεγονός, εξάλλου, ότι οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης παρέμβασης» απέρριψαν στην Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ την πρόταση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για κήρυξη απεργίας μέσα στον Ιούνη, αποδεικνύει το σχέδιο για την εκτόνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Το λόγο έχουν πλέον οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ