Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Τιμούν πρωτοπόρους της ταξικής αναμέτρησης

Εκδήλωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ

Εκδήλωση για να τιμήσει τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ, τα οποία τη δεκαετία 1940 - 1950 συμμετείχαν στα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, οργανώνει η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη, στις 7 το βράδυ, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο).

Γι' αυτή τη σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που έχει τίτλο «Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί», ο Γραμματέας της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, Βασ. Μεταξάς, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Νιώθουμε περηφάνια για τους συντρόφους μας, που βρίσκονται στις Οργανώσεις της ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ, οι οποίοι πήραν μέρος στην ένοπλη πάλη και θα τους τιμήσουμε στην εκδήλωσή μας. Είναι σύντροφοι που την περίοδο 1940 - 1950 ήταν νέοι 17, 18, 20 χρόνων, τώρα, όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι υπερήλικες, αλλά συζητώντας μαζί τους, παρά τα προβλήματα υγείας και της ηλικίας, είναι πιο νέοι από άλλους ανθρώπους της ηλικίας τους, όσους τους επιτρέπει η κατάστασή τους είναι ενεργοί, συνεχίζουν ακούραστα τη μάχη, με τον πιο νεανικό τρόπο».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η Φαίδρα Αλλοδιανάκη, μέλος της θεατρικής και μουσικής ομάδας της ΚΝΕ, η οποία αναφέρθηκε στη μουσικοθεατρική παράσταση την οποία θα παρουσιάσει η ομάδα, με θεατροποιημένες ιστορίες από τη ζωή στο βουνό των μελών της ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ που τη δεκαετία 1940 - 1950 πήραν μέρος στον ένοπλο αγώνα, οι οποίες βασίζονται στις αφηγήσεις των ίδιων των συντρόφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ