Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα στις αθλητικές υποδομές στο Δ. Θεσσαλονίκης

Η σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τα σοβαρά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές πολλές εκ των οποίων κινδυνεύουν με λουκέτο αποκαλύπτεται στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών Κωνσταντίνο Τασούλα και Αργύρη Ντινόπουλο αντίστοιχα. Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Ενώ δεν έχουν ακόμα κοπάσει οι θριαμβολογίες της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον πρόσφατο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα λόγια των αντιδημάρχων περί "μαζικού λαϊκού αθλητισμού", η πραγματικότητα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου είναι πολύ διαφορετική.

Οι 27 εργαζόμενοι με πολύχρονες συμβάσεις έργου στο Δήμο σε αθλητικά προγράμματα και υποδομές - 19 γυμναστές και 8 διοικητικοί - βρίσκονται στον αέρα, λόγω της λήξης της σύμβασής τους και κινδυνεύουν με απόλυση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα 6 Δημοτικά Γυμναστήρια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και τα προγράμματα εκμάθησης τένις του Δήμου μένουν χωρίς προσωπικό και παύουν να λειτουργούν. Το πιο σοβαρό αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θα στερηθούν το - αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους - δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, το οποίο υποβαθμίζεται συνολικά και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στις αθλητικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τη στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους και δωρεάν οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για αθλητισμό και να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των αθλητικών υποδομών του Δήμου, η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των αθλουμένων σε αυτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ