Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
φωτό 1

Στις 6 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και σύντροφος ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 1.200 ευρώ, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που μέχρι τέλος ήταν πιστός.

Η γυναίκα του Μαίη και η κόρη του Ντέπη

***

φωτό 1

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κόμματος για την ετήσια Οικονομική Εξόρμηση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ακριβώς, όπως θα έπραττε και η πολυαγαπημένη σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα ΖΩΗ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ, προσφέρω στην άσβεστη μνήμη της, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας, το ποσό των 500 ευρώ, στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Ο σύντροφός της,

Σπύρος Κυριακού

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ακριβού, αξέχαστου και αγαπημένου αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του Κόμματος, ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους, που στις 4/11 συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας. Ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και για ένα καλύτερο αύριο για το λαό. Υπέστη διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, αλλά έμεινε πιστός και αταλάντευτος στο Κόμμα του.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
Ελένη Καλφακάκου - Λιναρδή

***

φωτό 1

Στον αγαπημένο και αξέχαστο σύζυγό μου ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΕΡΗ, χαρισματικό ανθρωπιστή και κομμουνιστή, που δεν ξεχνώ δύο χρόνια τώρα που έχει «φύγει». Στον αδελφό μου ΒΑΓΓΕΛΗ Β. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, που «έφυγε» στις 6-12-2012. Στη μητέρα μας ΧΡΥΣΟΥΛΑ Β. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, που «έφυγε» στις 28-10-1994 και στη μικρή μου αδελφή που «έφυγε» το 1964, προσφέρω στη μνήμη τους, μέσω της ΚΟΒ Ανω Καισαριανής, 300 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο ανήκω από 13 χρόνων μέχρι και σήμερα στα 83 μου.

Ουρανία Β. Καφαντάρη

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ η Ρόζα Μουμουλίδου και ο Απόστολος Μουμουλίδης προσφέρουν 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Πτολεμαΐδας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ξαδέρφης ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας για την οικονομική του εξόρμηση.

Σεφέρης Κώστας, Βαγγελιώ και Ιφιγένεια

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα 70 ευρώ.

Ρ. Μ.

  • Με εκτίμηση και σεβασμό στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που ζήσαμε την προσωπική της μάχη από κοντά, στο Νοσοκομείο Μεταξά και διδαχθήκαμε μέσα από αυτήν, για μια ακόμη φορά, την κομμουνιστική στάση ζωής σε όλα τα επίπεδα, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ρ», για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι σύντροφοί της,

Μπουντούρογλου Νίκος

Μπούνου Γεωργία

Τσούκα Αγγελική

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και των φίλων και συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΦΡΩΝΑ, προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Πόπη και Νίκος Πυκνής

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΑΦΗ (Τζώρτζη) που «έφυγε» από κοντά μας στις 31.10.2012, και στη μνήμη των αδελφών του, ΘΑΝΑΣΗ και ΠΑΥΛΟΥ (ΣΑΡΑΦΗ) - όλοι τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η σύζυγος, Αντιγόνη

τα παιδιά Ανθή - Δημήτρης

***

φωτό 1

Πέρασαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΟΥΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παιδείας της ΤΕ Σερρών, 150 ευρώ.

Η σύζυγος, Φωτεινή, και οι κόρες του, Σοφία και Στέλλα

***

Στις 29/10/2014 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή μέχρι το τέλος της ζωής του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
Η σύντροφός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

φωτό 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αντιστασιακών αγωνιστών που πάλεψαν σε όλη τους τη ζωή για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, καθώς, επίσης, και στη μνήμη του αδερφού μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

Γιώτης Τριανταφυλλίδης

***

φωτό 1

Στις 2.10.2014 πέθανε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ. Γεννήθηκε το 1951 στη Μαυροθάλασσα Σερρών. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1982. Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των Οικοδόμων. Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν και τον εξέλεξαν πολλές φορές στη διοίκηση του Παραρτήματος Οικοδόμων Αμπελοκήπων. Συμμετείχε σε αρκετά συνέδρια ως αντιπρόσωπος στο ΕΚΘ και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων. Παρότι καταπονημένος από την ασθένειά του, χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Βισαλτίας. Ηταν καλός σύζυγος και πατέρας.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα αδέρφια του προσφέρουν 300 ευρώ στην ΚΟΒ «Γ. Χαλκίδης» Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στις 19 Ιούλη 2014 «έφυγε» ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, ο αγωνιστής ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Καταγόταν από το χωριό Γαλατάς Πρέβεζας. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην οργάνωση Αετόπουλων της ΕΠΟΝ. Δραστήριος οπαδός του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, ήταν παρών σε όλους τους αγώνες.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Πάνος Μιχαηλίδης
Πάνος Μιχαηλίδης
Τάκης και Ευγενία Ψημμένου

***

φωτό 1

Εφυγε από τη ζωή, πριν από λίγες μέρες, στα 93 του χρόνια, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1922 στην Αδριανούπολη όπου ζούσε η οικογένειά του. Αρχές του 1923 η οικογένεια εγκαταστάθηκε για λίγο στην Ορεστιάδα και μετά στον Αρζο του Εβρου για πολλά χρόνια. Τον Απρίλη του '45 ο αδερφός του Κώστας (Κίμων το ψευδώνυμο στο βουνό) φεύγει για το Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας, κυνηγημένος από τους παρακρατικούς. Για τον αδερφό του μιλούσε όλα τα χρόνια. Ο αδερφός μου Κώστας ήταν από τα παλικάρια της μάχης της Φλώρινας, όπου και σκοτώθηκε. Τον Ιούνη του 1947 αποφασίζει και ο Γιώργος να βγει στο βουνό, στον Αγώνα. Φεύγει και περνάει από τα αντάρτικα λημέρια Πεντάλοφο, Δαδιά και Ποδαράτα, από τον Εβρο στα βουνά της Δράμας και των Σερρών. Αναλαμβάνει σύνδεσμος. Φτάνει στο Αρχηγείο Σερρών, όπου έγινε σκοπευτής. Το Γενάρη 1949 τραυματίζεται και φθάνει με βαρύ τραύμα στο Νοσοκομείο Μπερκόβιτσα της Βουλγαρίας. Το 1950 φεύγει για Πολωνία όπου δούλεψε για 15 χρόνια. Το 1965 επιστρέφει στη Βουλγαρία και το 1978 επαναπατρίζεται και ζει μόνιμα στην Ορεστιάδα. Παράδειγμα ανθρώπου, εργάτη αγωνιστή και κομμουνιστή, κράτησε ψηλά το κεφάλι και στα χρόνια του επαναπατρισμού. Υπήρξε πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ της περιοχής, κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗ και τον αδερφό του ΚΩΣΤΑ προσφέρω στην ΚΟΒ Θέρμης 30 ευρώ, αντί για στεφάνι και για τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Αννα Κεφαλέλη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων πατέρα και μητέρας ΜΕΝΕΛΑΟΥ και ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ (Λούλας) ΓΙΩΤΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Τα παιδιά τους, Λένα και Ηλέκτρα

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
***

φωτό 1

Πέρασαν ήδη 4 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ. Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1940 στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστός στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΠΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ) που οι Γερμανοί εκτέλεσαν το 1944 στο Αγρίνιο και όλων των Λευκαδιτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό 1

«Ηρθαν και βασίλεψαν τα βαθιά σου μάτια κάποιο Σαββατόβραδο στην Καισαριανή» (Λ. Παπαδόπουλος)

Στη μνήμη του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, που «έφυγε» στις 3 Νοέμβρη του 1986 σε ηλικία 24 ετών, μέλους της ΚΝΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 500 ευρώ.

Η αδελφή του Ντίνα Κολοβού

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και στη μνήμη όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του ΚΚΕ από το ηρωικό και όμορφο νησί μας, την Ικαρία, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
Μαρία Κούβαρη

***

φωτό 1

Εκλεισαν 4 μήνες από την ημέρα του θανάτου του σ. ΚΩΣΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ (Μητροκώστα). Με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ο αδελφικός φίλος του Βαγγέλης Κορρές προσφέρει, στη μνήμη του, 100 ευρώ στην ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου - Αγίας Αννας Μενιδίου.


ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (Λούλα) ΓΙΩΤΗ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (Λούλα) ΓΙΩΤΗ

ΣΑΡΑΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΡΑΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΖΩΗ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ
ΖΩΗ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κωστούλα Σεφέρη
Κωστούλα Σεφέρη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ . Γεννήθηκε το 1940 στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαϊδας. Η σύζυγος και τα παιδιά του, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας – Χαραυγής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ . Γεννήθηκε το 1940 στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαϊδας. Η σύζυγος και τα παιδιά του, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας – Χαραυγής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ - Η αδελφή του, Ντίνα Κολοβού
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ - Η αδελφή του, Ντίνα Κολοβού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ

ΛΑΣΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΣΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΑΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ