Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθητικές κινητοποιήσεις

Βέροια
Βέροια
Με αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι μαθητές τον αγώνα ενάντια στο «νέο Λύκειο», στην «Τράπεζα Θεμάτων», στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ κ.ά. αντιδρώντας συνολικά στο σχολείο που έχει φέρει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν. Χτες, Δευτέρα, πολύμορφες κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας και σήμερα προγραμματίζονται Γενικές Συνελεύσεις και νέες κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Στην Αττική συγκεντρώσεις έγιναν χτες σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες σχολεία. Το πρωί στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα συγκεντρώθηκαν μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο, τα 1ο και 2ο Λύκεια και το ΕΠΑΛ, οι οποίοι στη συνέχεια πορεύτηκαν προς στο Δημαρχείο. Αντιπροσωπεία των μαθητικών συμβουλίων τους και της Ενωσης Γονέων συναντήθηκε με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής. Μαθητές από σχολεία της Ν. Ιωνίας και του Ν. Ηρακλείου έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έκαναν Γυμνάσια και Λύκεια σε Καματερό, Αγίους Αναργύρους, Ιλιον, Πειραιά, Νίκαια και αλλού. Το μεσημέρι, μαθητική συγκέντρωση έγινε και στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και με μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους, κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ του πολεοδομικού συγκροτήματος και της υπαίθρου, αλλά και από το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν και την Κυριακή οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τα όργανά τους, απαιτώντας να δοθεί λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα της μεταφοράς.

Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Θεσσαλονίκη
Στη Βέροια, οι μαθητές χτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης με ενδιάμεση στάση στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Μαζική ήταν και η κινητοποίηση που έγινε στο Κιλκίς, όπου σε κατάληψη βρίσκονται πολλά σχολεία. Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει και οι μαθητές σε Πτολεμαΐδα και Γρεβενά.

Στο Βόλο, μαθητές από υπό κατάληψη σχολεία της πόλης, ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Σε ανακοίνωση που μοίρασαν σημειώνεται ότι το νέο σύστημα οδηγεί σε μια εξοντωτική εξεταστική διαδικασία από την Α' μέχρι και τη Γ' Λυκείου. Οπως ανέφερε σε τοπικά ΜΜΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, χτες υπό κατάληψη βρέθηκαν 16 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Μαθητική πορεία έγινε και στην Καρδίτσα, ενώ υπό κατάληψη ήταν και πολλά σχολεία στη Λάρισα και σε άλλα έγινε αποχή από τα μαθήματα.

Επίσης, μαθητικές κινητοποιήσεις έγιναν σε Πάτρα, Αργος, Ναύπλιο, Πύργο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Πρέβεζα, Αρτα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Ξάνθη, Καβάλα και Ηράκλειο Κρήτης.

  • Να υποβαθμίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις επιχείρησε χτες ο υπουργός Παιδείας, που αν και έκανε λόγο για 500 σχολεία σε κατάληψη ισχυρίστηκε πως «αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενόψει του οροσήμου του Πολυτεχνείου». Χωρίς να πει κουβέντα για τα πραγματικά και δίκαια αιτήματα των μαθητών, ο υπουργός παρέπεμψε στο Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε πέρσι και προβλέπει παράταση του διδακτικού έτους και μάθημα στις διακοπές, προειδοποιώντας δηλαδή με ...τιμωρία τους μαθητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ