Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 1

Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, για τον ακέραιο χαρακτήρα του και την ακλόνητη πίστη του, η κόρη του, Κατερίνα, προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗ, που συμπληρώθηκαν 2 χρόνια και 14 μήνες, αντίστοιχα, από τη μέρα του θανάτου τους, και στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ, που συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας της ΤΕ Ν/Δ συνοικιών του ΚΚΕ.

σ. Κ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ: ΟΜΗΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΓΝΟΥ, ο Χρήστος Χριστοφορίδης προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Σε 3 μήνες συμπληρώνονται 66 χρόνια από την αιματηρή μάχη της Φλώρινας, εκεί που εκατοντάδες διαλεχτά παλικάρια του ΔΣΕ έπεσαν νεκρά στην πιο σκληρή και αμφίρροπη μάχη που έδωσε ο ΔΣΕ. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας 18χρονος αντάρτης, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ. Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1930 στον οικισμό Αμαλώτας του Δήμου Υπάτης Φθιώτιδας και ήταν το τελευταίο παιδί εξαμελούς οικογένειας αγροκτηνοτρόφων. Ακολούθησε κι αυτός το δρόμο των συνομηλίκων του και, έφηβος ακόμη, εντάχθηκε το 1946 στις ομάδες του καπετάν Διαμαντή που δρούσε στην περιοχή. Δεν γνωρίζουμε για τη δράση του κι ούτε μια φωτογραφία του δεν υπάρχει. Οσα ξέρουμε, είναι από τις αφηγήσεις των γονιών μας και κάποιων συναγωνιστών του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

Τα ανίψια του: Βασίλης και Δημήτρης Σχίζας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ