Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προς τετραήμερη απεργία οι σιδηροδρομικοί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Το Συνδικάτο των Μηχανοδηγών GDL των Γερμανικών Σιδηροδρόμων εξήγγειλε τετραήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χτες και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι ζητάνε αυξήσεις μισθών τουλάχιστον 5% όχι μόνο για τους μηχανοδηγούς, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες (π.χ. συνοδοί, ελεγκτές, προσωπικό εστιατορίων, εκπαιδευτές, κ.ά.).

Η απόφαση του Συνδικάτου δέχεται, στο πλαίσιο ενορχηστρωμένης εκστρατείας, τα πυρά όχι μόνο της εργοδοσίας και των κυβερνητικών εταίρων (χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών), αλλά και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων DGB, του κλαδικού Συνδικάτου στον τομέα των Υπηρεσιών Verdi, και όλων σχεδόν των ΜΜΕ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή προσωπικού της επιχείρησης, Ούλριχ Βέμπερ, ο οποίος στην προσπάθειά του να πλήξει τον αγώνα των εργαζομένων, κατέφυγε και στον αντικομμουνισμό: «Ενώ οι πολίτες στη Γερμανία αδημονούν να γιορτάσουν την 25η επέτειο της πτώσης του τείχους στις 9 Νοέμβρη, το Συνδικάτο GDL θέλει να παραλύσει τη δημόσια ζωή της χώρας μας... », σημείωσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι ο αντικομμουνισμός και η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων πάνε χέρι - χέρι. Παράλληλα, ο πρόεδρος της DGB «βλέπει τα αιτήματα του GDL με σκεπτικισμό», και ζητά από την ηγεσία του «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των μηχανοδηγών, σε μια σειρά πόλεις της Γερμανίας οι Επιτροπές Αγώνα Μεταναστών προγραμματίζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με προκήρυξη στα ελληνικά και τα γερμανικά, προβάλλοντας και αιτήματα για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές, και μέτρα όπως τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων, ιδιαίτερα για ανέργους, συνταξιούχους και φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ