Κυριακή 9 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του Μπάμπη. Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ και η απουσία του είναι αβάσταχτη, όλο και περισσότερο. Θα είναι πάντα στο νου και στην καρδιά μας, συνεχίζοντας τον αγώνα του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Μέσω της ΚΟΒ του (Ελληνορώσων) προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΜΠΑΜΠΗ, που εδώ και έξι μήνες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, προσφέρουμε 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ελληνορώσων

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτό 1

Ο σύντροφός μου στη ζωή και στους ταξικούς αγώνες, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ, γνήσιο παιδί της εργατικής τάξης, περήφανος κομμουνιστής, ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με πολύχρονους αγώνες, εξορίες και διωγμούς σε Ικαρία, Μακρόνησο, Αϊ - Στράτη, με πίστη στα ιδεώδη του Κόμματος και του σοσιαλισμού, πρωτοστάτης σε όλη του τη ζωή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες του τόπου μας, έφυγε από τη ζωή στις 11/12/1997. Γεννηθείς το 1919 στην Αθήνα, οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1942, αταλάντευτος μαχητής του Κόμματος και της κοσμοθεωρίας του μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
Στην αθάνατη και άσβεστη μνήμη του προσφέρω το ποσό των 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας, της οποίας ήταν μέλος, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Η σύζυγός του

Ελένη Μπούρμπουλα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ξύλου.

Η σύζυγος, Βούλα Ανθούλη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου: Του πατέρα μου ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΓΑΝΑ, από Λεύκα Δομοκού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, της ηρωίδας της καθημερινής ζωής, μητέρας μου ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ, και του αδερφού μου, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΓΓΑΝΑ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε μαχόμενος για μια καλύτερη ζωή σε μια σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, προσφέρω 200 ευρώ στο ηρωικό και τιμημένο μας Κόμμα, το ΚΚΕ.

Γιάννης Ζαγγανάς

***

φωτο 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ και των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ, από τα Αμάραντα Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Ευγενία Μάτσου

***

φωτο 1

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ και του γαμπρού μου ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, και των παλιών μας φίλων ΜΑΡΙΝΑΣ και ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (Δάσκαλος) προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δάφνη Τριπολίτου - Χουνουζίδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα, παππού και προπάππου ΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΑΣίτη και Μακρονησιώτη αγωνιστή, δραστήριου οπαδού του Κόμματος έως την τελευταία του πνοή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ το ποσό των 120 ευρώ.

Η κόρη Τασούλα, τα εγγόνια Ελενα, Κωστής και ο μικρός Δημήτρης

***

φωτο 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΧΛΑ προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα - Κολωνού, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλη έως το τέλος της ζωής τους και αγωνίζονταν γι' αυτό.

Νίκος Παλούμπης

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από την Ανθούσα, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ (Οργάνωση Παλλήνης).

***

φωτο 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα που ήταν πιστός μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή μέσω της ΚΟΒ Ντεπό για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτο 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας αδελφής ΝΙΚΗΣ ΖΕΧΙΡΛΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, οι αδελφές της Κατίνα, Τασούλα και Αθανασία, επίσης μαχήτριες του ΔΣΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσσαλονίκης.

***

φωτο 1

Στις 23.11.2014 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το στερνό αποχαιρετισμό που απευθύναμε στην ανεκτίμητη σύντροφο στη ζωή και στον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό ΛΕΜΟΝΙΑ (ΛΕΛΑ) ΜΑΥΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω στην ΚΟΒ Κάτω Τούμπας 200 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, Μαυρίδης Κώστας

***

Στις 19/10/2014 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η αγαπημένη μου κουνιάδα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΝΟΥΖΟΥ (το γένος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ) και κηδεύτηκε στο χωριό της, το Μαυράτο Ικαρίας συνοδευόμενη από πλήθος συγγενών, φίλων και γνωστών, που τόσο εκτίμησαν και εκτιμούν την αγάπη της για τον Ανθρωπο (και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά). Ως το 5ο από τα 7 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας βιοπαλαιστών γνώρισε από μικρή τις δυσκολίες της ζωής. Εζησε τις κακουχίες της φασιστικής κατοχής, αλλά και το μεγαλείο του λαϊκού αγώνα. Στην «απελευθερωμένη» Ελλάδα της λευκής τρομοκρατίας, τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια της ανέβηκαν στο βουνό είτε ως καταδιωκόμενοι, είτε ως ανυπότακτοι που αρνήθηκαν να πολεμήσουν ενάντια στα ταξικά τους αδέλφια. Τότε το ελληνικό αστικό κράτος (το σύμβολο «ελευθερίας και δημοκρατίας», κατά τον Τρούμαν και τους συνοδοιπόρους του) προσέφυγε στην προσφιλή γι' αυτό φασιστική μέθοδο των ομαδικών αντιποίνων, και η Δέσποινα βρέθηκε κρατούμενη στον Αγιο Κήρυκο και μετά, όπως και χιλιάδες άλλες, εξόριστη στη Μακρόνησο και τον Αϊ - Στράτη. Και αυτήν τη δοκιμασία την πέρασε αλώβητη, στάθηκε όπως και τόσες άλλες αγωνίστριες ανυποχώρητη και περήφανη. Υπερασπίστηκε έτσι όχι μόνο την τιμή τη δική της και της οικογένειάς της, αλλά και το δίκιο των καταπιεσμένων. Μέχρι το τέλος της ζωής της στάθηκε χωρίς ταλαντεύσεις στην «από εδώ όχθη» της ταξικής πάλης, στο πλευρό του ΚΚΕ, συμμετέχοντας δραστήρια σε συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ
Στη μνήμη της, αντί στεφάνου, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

  • Επίσης, στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ - ΓΕΝΟΥΖΟΥ η οικογένεια Νικ. Στ. Παπαγεωργάκη προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αττικής.

***

φωτο 3

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ), του αδελφού μου ΡΗΓΑ, των θείων μου ΣΠΥΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΟΣΜΑ, ΖΑΧΑΡΙΑ, ΕΛΠΙΔΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ), ΔΗΜΗΤΡΗ και του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (Ρήγα) προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χωρυγίου Κιλκίς, 200 ευρώ.

Κωνσταντινίδης Γιώργος

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Ο πατέρας μου εκτελέστηκε στις 17 Νοέμβρη 1947. Η μάνα μου, 33 χρόνια πολιτική πρόσφυγας, επαναπατρίστηκε με «διαβατήριον νεκρού» στις 3 Γενάρη 1981, 15 μέρες μετά το θάνατό της.

***

φωτο 1

Στις 11 Οκτώβρη 2014 «έφυγε» ο σύντροφος ΧΑΡΗΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ, ο οποίος από πολύ νεαρή ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στο ΚΚΕ για την υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, με πίστη και αφοσίωση μέχρι το τέλος της ζωής του. Πάντα ανταποκρίθηκε σε όποιο πόστο το Κόμμα είχε ανάγκη και σε όλες τις αποστολές που του ανατέθηκαν. Διακρινόταν για τη σεμνότητά του, την ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια. Καλό ταξίδι, σύντροφε.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

Γιώργος Παπαδόπουλος

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΧΑΡΗ ΠΑΤΑΡΙΔΗ από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, που πέθανε στις 11 Οκτώβρη, σύντροφοι από Εύοσμο και Ηλιούπολη προσφέρουν στο Κόμμα 160 ευρώ.

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
***

φωτο 1

Την Τρίτη 20/8/2014 απεβίωσε η συντρόφισσα ΚΑΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ - ΝΤΑΡΔΑ. Δραστήριο μέλος του Παραρτήματος Ιλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης. Από τα νεανικά της χρόνια είχε πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα, πιστή στα ιδανικά της μέχρι την τελευταία της πνοή.

Το Παράρτημα Ιλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στη μνήμη της, προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

***

φωτο 1

Ο σ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ γεννήθηκε το 1918 στην Κορωνούδα Κιλκίς, όπου η οικογένειά του εγκαταστάθηκε το 1914 ως πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Ο σ. Μιχάλης τέλειωσε στην Κορωνούδα το δημοτικό σχολείο και δούλεψε στα χωράφια της οικογένειας και στον αλευρόμυλο του πατέρα του. Εκεί, το 1928, γνώρισε από παιδί και το Κομμουνιστικό Κόμμα μιας και οι συναντήσεις του κομματικού πυρήνα, όπου συμμετείχε ο πατέρας του, γινόταν στο σπίτι τους. Το 1940 κατατάχτηκε στο στρατό και πολέμησε στον πόλεμο με την Ιταλία. Τέλη του 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ, αυτός και τρία από τα αδέλφια του. Η οικογένεια βίωσε διωγμούς και δολοφονίες (τα αδέλφια του Γιώργος και Ξενοφών δολοφονήθηκαν από ΠΑΟτζήδες του χωριού, ο Παναγιώτης σκοτώθηκε σε μάχη με τους Γερμανούς).

Ο σ. Μιχάλης πήρε μέρος σε πολλές μάχες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Εζησε πρόσφυγας από το 1945 μέχρι το 1947 στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Το 1947 πέρασε στο βουνό Μπέλες στον ΔΣΕ (όπου στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σκοτώθηκε η αδελφή του Μαρίκα και λίγες μέρες αργότερα στη μάχη στα Ανω Πορόια ο αδελφός του Αθηνόδωρος). Το 1949 πέρασε βαριά τραυματισμένος (χέρια και πόδια) για περίθαλψη στη Γιουγκοσλαβία και από εκεί πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και από το 1951 έως τον επαναπατρισμό το 1984 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία. Ο σ. Μιχάλης Γκλαβέλης πέθανε στις 3/1/2014 πλήρης ημερών και η ταφή του έγινε στη γενέτειρά του, στην Κορωνούδα Κιλκίς. Παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του αγωνιστής, πιστό και περήφανο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
Στη μνήμη του ο ανιψιός του Λ. Δ. προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.


ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΦΑΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΦΑΝΗΣ

ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΝΙΚΗ ΖΕΧΙΡΛΗ
ΝΙΚΗ ΖΕΧΙΡΛΗ

ΙΩΑΝΝΑ(ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ
ΙΩΑΝΝΑ(ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ

ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΙΝΑ) ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ ΝΤΑΡΔΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΚΑΤΙΝΑ) ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ ΝΤΑΡΔΑ

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ