Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αντίδρασης στα σχέδια για «εθελοντές» εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Με άμεση αγωνιστική απάντηση καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στις δηλωμένες προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να «καλύψει» τις ελλείψεις εκπαιδευτικών με τζάμπα εργασία.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει πρόκληση και εμπαιγμό τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για «εθελοντές» εκπαιδευτικούς και τονίζει:

«Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τσάκισαν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κι ετοιμάζονται να τους πάνε ακόμα παρακάτω), αφού άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά, αφού καθιέρωσαν κάθε είδους άθλιας και κακοπληρωμένης, ελαστικής εργασίας στο σχολείο (5μηνα, μπλοκάκι, ΑΜΟ κ.λπ...), τώρα προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα: Σχεδιάζουν την τζάμπα εργασία αρχικά στα σχολεία και στην πορεία σε όλο το Δημόσιο, με το μανδύα του "εθελοντισμού". Θέλουν εργαζόμενους - δούλους του 21ου αιώνα!

Την ίδια στιγμή, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του "εθελοντή" και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους άνεργους - αδιόριστους εκπαιδευτικούς «να μην "τσιμπήσουν"». «Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τζάμπα εργασία. Λύση υπάρχει! Να γίνουμε εμείς, διορισμένοι και άνεργοι, μόνιμοι κι ελαστικά εργαζόμενοι, εθελοντές στον αγώνα για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για γενναία χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης». Καλεί δε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μπουν μπροστά και να καταδικάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Καλεί, ακόμη, σε απάντηση με τη μαζική, καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη. «Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο!»

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τις 7 Νοέμβρη την άμεση σύγκληση των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με πρόταση για τη διοργάνωση κινητοποίησης - απάντησης στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και ελλείψεις και επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα(2014-11-19 00:00:00.0)
Πλαστό δίλημμα(2014-11-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα προγράμματα που «διδάσκουν» τους νέους τζάμπα εργασία(2013-03-14 00:00:00.0)
Εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των μαθητών(2010-10-30 00:00:00.0)
Ιδεολογική χειραγώγηση και επιχειρηματική κερδοφορία(2009-08-06 00:00:00.0)
Κάλπικος εθελοντισμός για την αύξηση των κερδών(2009-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ