Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Συζητούν το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Συντηρούνται τα σενάρια για μια συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, που εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων. Μάλιστα, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και νεοδιορισμένος επίτροπος στην Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

«Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει», δήλωσε σχετικά στην «Καθημερινή της Κυριακής», ερωτώμενος πόσο εφικτή είναι μια κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» που θα περιλαμβάνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνέντευξη, και στην επισήμανση του συντάκτη της εφημερίδας ότι η θέση του για την αναγκαιότητα «εθνικής συνεννόησης» (θέση που προβάλλεται όλο και εντονότερα από μια σειρά αστικών επιτελείων ώστε να περάσουν με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο) βρίσκεται σε αντίθεση με το πολωτικό κλίμα που βιώνουμε και με την επίσημη κομματική γραμμή, ο Δ. Αβραμόπουλος απαντά: «Ως πολιτικός εδώ και χρόνια βρίσκομαι εκτός του κλίματος που θέλει την πόλωση και την μικροπολιτική σύγκρουση». Βάζει έτσι υποψηφιότητα να εξυπηρετήσει τέτοιους σχεδιασμούς για προώθηση «συναινέσεων».

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της στρατηγικής τους σύγκλισης για εξυπηρέτηση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου, εμφανίστηκε μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ» και η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη. Η ίδια παρουσίασε ως ένα πρώτο πεδίο επίτευξης τέτοιας «συσπείρωσης του εθνικού μετώπου» τα λεγόμενα εθνικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ