Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Καμιά δέσμευση για σταμάτημα των απολύσεων

Εμμένει στη μείωση του προσωπικού και σε άλλες περικοπές για τον περιορισμό του «λειτουργικού κόστους» η διοίκηση του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή παρέμβαση που έκαναν ο Σύλλογος Εργαζομένων «Παμμακαρίστου», το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής, έχοντας στο πλευρό τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα, σωματεία και φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος παραμένουν για 5 μήνες απλήρωτοι, ενώ η ΔΕΗ απειλεί να διακόψει το ρεύμα λόγω οφειλών. Η Διοίκηση του Ιδρύματος αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει στις απολύσεις μιας φυσικοθεραπεύτριας, δυο καθηγητών Φυσικής Αγωγής ειδικευμένων στην Ειδική Αγωγή (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων) και δυο ακόμα εργαζόμενων. Δεδομένη είναι και η πρόθεση της Διοίκησης για μείωση του προσωπικού, όπως και η δυσαρέσκειά της για τη δράση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ξεκαθάρισε πως θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στα παιδιά με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα και απέναντι σε κάθε κίνηση της διοίκησης που υπονομεύει τη λειτουργία και την ποιότητα των υπηρεσιών για χάρη της επιχειρηματικότητας, ακόμη κι αν αυτή είναι συγκαλυμμένη πίσω από τη «φιλανθρωπία». Σωματεία και φορείς διεκδικούν την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεζουμίζει τους γονείς, τους εργαζόμενους και τα Ταμεία, χρηματοδότηση από το κράτος στην προοπτική τέτοια «φιλανθρωπικά ιδρύματα» ΝΠΙΔ να περάσουν στο δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ