Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Θάνατος αγωνίστριας

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τη στιγμή που «έφυγε» από κοντά μας η σ. Αθηνά Γιανναράκη, η οποία οργανώθηκε στις γραμμές του Κόμματος από μικρή ηλικία και τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής της. Παιδί φτωχής - λαϊκής οικογένειας η ίδια, συνέδεσε το όνομά της με κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του ρεθυμνιώτικου και του κρητικού λαού.

Με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία, αφοσιώθηκε στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στην πάλη για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σ' αυτό το συνεπές πολύμορφο λαϊκό κίνημα στην πόλη μας και στο νομό μας (Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κίνημα Ειρήνης, Πολιτιστικό Σύλλογο κ.λπ.) ήταν πάντα αγωνιστικά παρούσα και μάλιστα συχνά από υπεύθυνες θέσεις. Για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.

Η σ. Αθηνά χαρακτηριζόταν και στην προσωπική της ζωή από σεμνότητα και ευγένεια κάτι που την καθιστούσε ιδιαίτερα αγαπητή και στους συντοπίτες της. Η συμβολή της στον αγώνα του Κόμματος και της τάξης μας παραμένει ζωντανή και η μνήμη της θα φωτίζει τους επόμενους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ