Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία ενάντια στο κλείσιμο του Βρεφοκομείου

Απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών οργάνων που οδηγούν στην απόλυσή τους, σε κλείσιμο του Βρεφοκομείου και στην έξωση των 230 νηπίων. Σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία όσων δουλεύουν στο βρεφοκομείο, από 8 έως 10 χρόνια, επειδή δεν αναγνωρίζει τη μονιμότητα των συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι σημερινοί εργαζόμενοι και το Βρεφοκομείο θα κλείσει, στην αόριστη προοπτική να ξαναλειτουργήσει, αν και όποτε προσληφθεί προσωπικό.

Κατά τη χτεσινή απεργία έγινε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου από την οποία όμως έλειπε ο Γενικός Γραμματέας της. Το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι και γονείς με τα παιδιά τους συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να μην κλείσει το Βρεφοκομείο, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσιους - κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονους και ασφαλείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ