Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»

Στην καμπάνια αλληλεγγύης «Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» συμμετείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης. Η καμπάνια αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών και συμμετείχαν χιλιάδες σχολεία και μαθητές από όλη τη χώρα.

Οι μικροί μαθητές του 6ου Δημοτικού Συκεών συνείσφεραν στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία με τις ζωγραφιές τους. Οι γονείς και των δύο σχολείων, που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα, προσέφεραν από το υστέρημά τους σχολικές τσάντες, τετράδια, μαρκαδόρους και γενικά γραφική ύλη. Οι εκπαιδευτικοί συνέβαλαν και αυτοί από τη θέση τους στην επιτυχία της καμπάνιας.

Ο Σύλλογος Γονέων απευθύνθηκε και σε φορείς και επαγγελματίες (βιβλιοπώλες) της περιοχής, οι οποίοι προσέφεραν κούτες με γραφική ύλη. Στην προσπάθεια συνέβαλε και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης - Συκεών που ενέκρινε ομόφωνα κονδύλι για τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων στην καμπάνια αλληλεγγύης.

Η καμπάνια κορυφώθηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο σχολείο, όπου προσκλήθηκαν και μίλησαν στα παιδιά, τους δάσκαλους και τους γονείς ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Σέντκι Ασσόκι, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕΘ, Ν. Ζώκας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών, Μ. Βουλγαρίδης. Εκ μέρους των Παλαιστινίων, ο Σ. Ασσόκι ευχαρίστησε για τη στήριξη που εκφράζεται απλόχερα από το λαό μας και τα παιδιά του και είπε: «Χάρη σε τέτοιες πρωτοβουλίες τα παιδιά της Παλαιστίνης αύριο θα έχουν από ένα τετράδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ