Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βενεζουελάνικο θέατρο στην Αττική

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, στο πλαίσιο της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα 2014», οργανώνει την Βδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Νοέμβρη έως τις 5 Δεκέμβρη 2014, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Ο Περιφερειακός Θίασος της Πολιτείας της Πορτουγκέσα θα πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Βύρωνα, Χαϊδαρίου, Καλλιθέας, Αγίας Παρασκευής και στο Θέατρο Αλμα.

Θα παρουσιαστούν τα έργα «Συνταξιδιώτες» και «Ο Ρόμπινσον στο σπίτι του Αστερίωνα» και τα δύο υπό τη σκηνοθεσία του Κάρλος Αρόγιο.

Η παράσταση «Συνταξιδιώτες» είναι βασισμένη στο έργο του Αργεντινού δραματουργού Κάρλος Γκοροστίσα, και παρουσιάζει την ιστορία του Φρανσίσκο και του Κριστόμπαλ, δύο φίλων που γνωρίζονται παραπάνω από 60 χρόνια. Και οι δύο είναι φανατικοί φίλαθλοι του μπέιζμπολ, υποστηρίζοντας ωστόσο διαφορετικές ομάδες, και οι δύο χήροι, με παιδιά και εγγόνια. Κάθε μέρα συναντιούνται το πρωί και το απόγευμα για να παίξουν ντόμινο, να πιουν καφέ και να φάνε γλυκά. Ωστόσο, κάτι θα αλλάξει αυτές τις συναντήσεις και το κοινό θα πλημμυρίσει συγκίνηση γνωρίζοντας την ιστορία που ξετυλίγεται.

Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Την Παρασκευή 28 Νοέμβρη 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» του Δήμου Βύρωνα. Το Σάββατο 29 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Χαϊδαρίου και η τελευταία παράσταση την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Η παράσταση «Ο Ρόμπινσον στο σπίτι του Αστερίωνα», του συγγραφέα Τομάς Χουράδο Σαβάλα, αναφέρεται στη στιγμή που πεθαίνει στην πόλη Αμοτάπε του Περού, τα ξημερώματα της 28ης Φλεβάρη του 1854, ο Σιμόν Ροντρίγκες, ο δάσκαλος και μέντορας του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ.

Θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Θέατρο Αλμα στο Μεταξουργείο, την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, στις 8.00 μ.μ., σε μια βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό λατινοαμερικάνικο ρεσιτάλ.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 8.00 μ.μ.

Ολες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ