Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Στενάζει από τις ελλείψεις και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα

«

Δεν γίνεται»! Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Αν. Λοβέρδος, προχτές το απόγευμα από το βήμα της Βουλής στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη, σχετικά με το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, μέσα από την οποία ο βουλευτής ανέδειξε την άμεση και επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού, με μόνιμη βέβαια σταθερή δουλειά, την κάλυψη των αναγκών σε αίθουσες και εργαστήρια.

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ έχει να γίνει πρόσληψη στο Τμήμα αυτό εδώ και 15 χρόνια. Από την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό, μεγάλο μέρος των μαθημάτων δεν πραγματοποιείται. Από την έλλειψη σε αίθουσες δεν μπορούν να λειτουργήσουν εργαστήρια και τα παιδιά - ακόμα και 120 σπουδαστές σε μία αίθουσα - παρακολουθούν εργαστήρια και μαθήματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Οπως σημείωσε, αυτά είναι τα αποτελέσματα «της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει περιορίσει ασφυκτικά τα κονδύλια για την Παιδεία. Την οδηγεί βήμα - βήμα στην ιδιωτικοποίηση», επιβάλλοντας ταυτόχρονα τον εργασιακό μεσαίωνα. Οπως σημείωσε, την έλλειψη προσωπικού στα ΤΕΙ η κυβέρνηση επιδιώκει να την καλύψει με εθελοντές ή με κόψιμο των γονικών αδειών, ενώ ήδη η διοίκηση του συγκεκριμένου ΤΕΙ έχει βγει προς αναζήτηση χορηγών.

Η απάντηση του υπουργού ήταν η εξής: «Σας λέω, κύριε συνάδελφε, ότι να δώσουμε χρήματα από εκεί που δεν έχουμε -εσείς πείτε ότι φταίμε που δεν έχουμε- δεν γίνεται, γιατί δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης». Οσον αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είπε: «Στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής υπηρετούν ήδη έξι καθηγητές και τρία μέλη εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού. Φτάνουν; Οχι. Σωστό, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο».

«Ασφαλώς δεν υπάρχουν χρήματα για την Παιδεία. Ομως, για την αύξηση του πλούτου για τους λίγους υπάρχουν», ανέφερε στη δευτερολογία του ο Ν. Μωραΐτης και τόνισε για το ΚΚΕ «τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχουν δικαίωμα για δωρεάν μόρφωση, για δωρεάν χώρους διαμονής, με σχολές οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή». Κάλεσε σπουδαστές, γονείς εκπαιδευτικούς σε μέτωπο πάλης που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, διεκδικώντας την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ