Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση δίσκου από τον «Πυρήνα»

Αύριο, Κυριακή 30 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στο PolisArt Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου), θα παρουσιαστεί ο πρώτος δίσκος (κυκλοφορεί από την εταιρεία «Δίκτυο») του συγκροτήματος «Πυρήνας», μιας παρέας νέων ανθρώπων που, εκτός από τη μουσική τους αισθητική και δεινότητα, ένωσαν και τις ανησυχίες τους για τη ζωή. Την έκδοση θα προλογίσουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης.

Ο «Πυρήνας» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2014 από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γρηγόρη Βασίλα και μια ομάδα γνωστών μουσικών που δραστηριοποιούνται στα λαϊκά πάλκα και τη δισκογραφία, με στόχο να συνδράμει το λαϊκό πολιτισμό με τη δική του αισθητική και όραμα. Το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα του «Πυρήνα» απαρτίζεται από οκτώ λαϊκά τραγούδια και τέσσερα οργανικά. Πρόκειται για γνωστές, αν όχι εμβληματικές συνθέσεις των Τσιτσάνη, Σκαρβέλη, Χατζηχρήστου, Λαύκα, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου, που συμπληρώνονται από ένα καινούργιο τραγούδι του Γρηγόρη Βασίλα.

Στον «Πυρήνα» μετέχουν επίσης οι Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι, τραγούδι), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Γιάννης Ευαγγέλου (κιθάρα, τραγούδι), Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (τραγούδι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ