Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 59
Τηλεόραση
Ενα ακόμη συνέδριο στη Σαμοθράκη

Υστερα από ένα σύντομο «διάλειμμα» η Σαμοθράκη, για ένατη χρονιά, θα «φιλοξενήσει» το 9ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο. Θέμα του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου στο πανέμορφο νησί, είναι «Εξουσία και ΜΜΕ».

Ενα «φλέγον» και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, όπως το χαρακτήρισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος, το οποίο «θα μας απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια». Στην επιλογή του θέματος αναφέρθηκε και ο νομάρχης Εβρου Γιώργος Ντόλιος, σημειώνοντας ότι η επιλογή έγινε από την Επιτροπή του Συνεδρίου και πως για το θέμα αυτό οι «καταλληλότεροι» για να εκφράσουν τις απόψεις τους είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, ενώ η σχέση εξουσίας με τα ΜΜΕ είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει ότι έγιναν προσπάθειες στη συζήτηση για το καυτό και ενδιαφέρον αυτό θέμα να συμμετέχουν και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ή εκπρόσωποί τους. Οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι των ΜΜΕ επικαλέστηκαν κωλύματα και δε θα παρευρεθούν στην τόσο επίκαιρη αυτή συζήτηση.

Το πρώτο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ξεκίνησε στη Σαμοθράκη το 1992 και συνεχίστηκε μέχρι το 1999. Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο. Στα δέκα χρόνια εμπειρίας αναφέρθηκε ο νομάρχης Εβρου Γιώργος Ντόλιος. Ολα αυτά τα χρόνια στα συνέδρια πήραν μέρος 3.500 σύνεδροι, ενώ υπήρξαν 177 εισηγητές. Η σύνθεση των συνεδρίων αποτελείται από δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, λογοτέχνες και πολιτικούς. Η επιλογή της Σαμοθράκης για την πραγματοποίηση των Συνεδρίων δεν είναι τυχαία, αφού στόχος είναι και η τουριστική προβολή του απομακρυσμένου νησιού.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συνδιοργανωτές είναι η Νομαρχία Εβρου, η Περιφέρεια, ο Δήμος Σαμοθράκης και το υπουργείο Τύπου. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων όλης της χώρας.

Εκτός από τους εισηγητές το Συνέδριο θα χαιρετίσουν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Παράλληλα θα υπάρχουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης με τους Νότη Μαυρουδή, Παναγιώτη Μάργαρη και Θεοδοσία Στίγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ