Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΘΩΜΑ ΤΣΟΥΚΑ, στελέχους της Οργάνωσής μας που «έφυγε», πρόωρα, πριν μερικές μέρες από κοντά μας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, το ποσό των 1.920 ευρώ.

Τομέας Τοπικής Περιφερειακής και Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, ο Βαγγέλης και ο Σταμάτης Παναγιώτου, προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων.

  • Τα μέλη της ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας προσφέρουν στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και του αφιερώνει το ποίημα του Α. Πάρνη:

«Να θυμάσαι το χτες που ολούθε σε ζώνει/ Και θα νιώσεις το σήμερα τι ζητάει από σένα/ Πως 'τοιμάζει το πάλεμα του σφυριού/ Της καινούργιας σου δύναμης τη γοργόπλαστη γέννα».

Η γυναίκα του, Αντωνία, και τα παιδιά του, Τασία - Ελένη - Ευσταθία

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΖΗΔΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κόνιτσας Ιωαννίνων, το ποσό των 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος: Βασιλική

Τα παιδιά: Ευανθία, Δημήτρης, Βασίλης

***

φωτό 1

Στις 9 Δεκέμβρη 2007 «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και αδελφή ΛΟΥΛΗ ΠΑΛΟΥΜΠΗ. Ομως, ποτέ δεν «έφυγε» από την καρδιά και τη σκέψη μας. Από νεαρή ηλικία, πίστεψε στον κομμουνισμό και το ΚΚΕ, πίστη που διατήρησε ακλόνητη σε όλη της τη ζωή, ακόμη και στις πιο δύσκολες για το Κόμμα στιγμές.

Στην άσβεστη για μας μνήμη της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ακ. Πλάτωνα - Κολωνού, 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας.

ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Ο σύζυγός της, Νίκος Παλούμπης

η κόρη της, Ιωάννα Παλούμπη

η αδελφή της, Βασιλική Σκανδάλη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΖΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ και ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Μαρίνος και Ρούλα Γιαννούλα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ ΓΙΑΝΝΗ, που απεβίωσε στις 27 Σεπτέμβρη 2014, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μενεμένης το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Δουλγκέρης γεννήθηκε στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας τον Μάη του 1952 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Ηρθε στην Ελλάδα το 1982 και από τότε ήταν ενεργός στο ταξικό - εργατικό κίνημα και πιστός πάντα στα καλέσματα του ΚΚΕ.

Η παρέα του

***

φωτό 1

«Ο ήλιος ήσουν και η βροχή

Της νύχτας μου φεγγάρι,

Αστρο στην κοσμοχαλασιά

Βασιλικός στον άδη»

Για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου εγγονού ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΦΑΚΑΡΟΥ, στη μνήμη του προσφέρω στο κόμμα που αγάπησε, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Αιωνία του η μνήμη, ο παππούς του Ιωάννης Παπαδόπουλος.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑ, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ποντοπόρων Ναυτεργατών.

Ο αδελφός του Παναγιώτης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρουν ως ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αρτας, η κόρη του Αγγελίνα Παπασπύρου και η εγγονή του Ζωή Αλέξη 50 ευρώ καθώς, επίσης, ο αδελφός του Φώτης Παπασπύρου και η νύφη του Ελένη Παπασπύρου 20 ευρώ.

***

φωτό 1

Στις 21 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 8 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγός μου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ, τίμιος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαρία Αγγινάρα

***

Ο Μπανάρας Κώστας προσφέρει μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Ηλείας του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και στην μνήμη των: ΜΠΑΝΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΗ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ (Λεονταράκο) από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας, που δολοφονήθηκαν από τους παρακρατικούς, το 1949.

***

φωτό 2

Η Αναστασία Τόγια προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, στη μνήμη του άντρα της, ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, ο οποίος ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ και ακολούθησε το γνωστό δρόμο των αγωνιστών, με εξορίες και φυλακές. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Επίσης, προσφέρει στη μνήμη της πεθεράς της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου, συναδέλφου και φίλου μου ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ συμμετέχω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέροντας 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Χολαργού.

Νίκος Χαρίσης

***

φωτό 1

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ (Μαλέτσικος) γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Ηταν στέλεχος του ΚΚΕ, μαχητής του αλβανικού μετώπου, καπετάνιος τάγματος στον ΕΛΑΣ, ταγματάρχης του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης - Υμηττού, και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
***

φωτό 1

Για τον θείο μου ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς του ΚΚΕ.

Με αγάπη και θερμά συλλυπητήρια,

Ελένη Νικολιδάκη

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, των θείων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΩΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ και της συγχωριανής μου ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων, για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Γεωργία Μαρκάκη

***

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Δημήτρης Μπαλωμένος

***

φωτό 2

Στην μνήμη των: ΖΩΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, τα παιδιά τους, Αγγέλα - Πάτρικ και Δήμητρα, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου.

***

φωτό 1

Στις 4 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μου ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ από τον Αχινό Νιγρίτας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Η γυναίκα του, Ανθή Δημητριάδη

***

φωτό 2

Η Μαρία Βεργή προσφέρει 100 ευρώ στο Ιδρυμα «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», στη μνήμη του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΡΓΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη της συμμαθήτριάς της ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΚΡΑΝΙΑ.

ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
***

φωτό 1

Η σ. Τούλα Πετρακίδου, από την Καβάλα, στη μνήμη του συντρόφου της ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑΚΙΔΗ, που το Γενάρη του 2015 συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατό του και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρει 100 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, εκπαιδευτικού και αντιστασιακού ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και των αδελφών μου ΜΑΣΜΑΝΙΔΗ ΣΑΒΒΑ και ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Σοφία Ζαχαριάδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ, που στις 4 Δεκέμβρη έκλεισαν 18 χρόνια από το θάνατό του και της μάνας μας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος, 90 ευρώ. Ηταν από τους πρώτους που πίστεψαν στα ιδανικά και στις αρχές του Κόμματος στο χωριό τους, Αλυκα της Μάνης. Συνέχισαν τον αγώνα τους με ηρωισμό και αυταπάρνηση μέσα από τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ. Δε λύγισαν, δε φοβήθηκαν τις φυλακές, τις διώξεις. Στάθηκαν άξιοι κομμουνιστές στην κοινωνία του Περάματος την εποχή της χούντας. Συνέχισαν να πιστεύουν και να αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του Κόμματος μέχρι το θάνατό τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Τα παιδιά τους

Ελένη Ξυλαρδιστού, Μάτα Μποφίλιου, Βασίλης Ξυλαρδιστός

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ανάπηρος αλβανικού πολέμου - μέλους της ΟΚΝΕ από το 1932 και του ΚΚΕ από το 1934, παλαίμαχου κομμουνιστή αγωνιστή για την ελευθερία του λαού μας και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, με διώξεις, και φυλακίσεις, και βασανιστήρια έως και την περίοδο της χούντας. «Εφυγε» στις 29.7.2007, πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ για έναν καλύτερο κόσμο.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Τα παιδιά του: Λίνα - Ελευθερία - Γιώργος - Μίτσα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

Βάγια Σπανού

***

φωτό 3

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, πιστού στα ιδανικά του μ-λ έως το τέλος της ζωής του, στις 16.2.2006. Επίσης, στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, που σκοτώθηκε στη μάχη της Καλαμάτας το 1944, της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ που εκτελέστηκε στη Μάνη μαζί με τον μικρό της γιο ΗΛΙΑ, 12 χρόνων το 1947. Ακόμα, στην μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στις εκκαθαριστικές στον Ταΰγετο το 1949.

Στη μνήμη όλων προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

Παναγιώτα και Ντίνα Ξεροβάσιλα


ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΔΡΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λούλη Παλουμπή
Λούλη Παλουμπή

Γιώργος Τσιτσίλιας
Γιώργος Τσιτσίλιας

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΑΚΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΩΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΡΓΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΡΓΗΣ

Καλομοίρα Κρανιά
Καλομοίρα Κρανιά

ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Κωστούλα Σεφέρη
Κωστούλα Σεφέρη

ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ