Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το αστέρι της Λιλιπούπολης»

Η δεύτερη παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο είναι «Το αστέρι της Λιλιπούπολης», που παρουσιάζεται, στο Θέατρο Rex - «Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη» (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305.074, 210.7234.567). Ενα έργο που ανήκει στον κύκλο παραμυθιών της Λιλιπούπολης, αλλά είναι «πλημμυρισμένο» από καινούργια τραγούδια του Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Η Ρεγγίνα Καπετανάκη και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος αποφάσισαν ότι το μουσικό ταξίδι της Λιλιπούπολης με την παλαιά μορφή είχε πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο του, έτσι αποφάσισαν ότι η ανανέωση, η αναδημιουργία και η ανατροπή ήταν αναγκαίες. Με αφετηρία το δεδομένου αυτό, η Ρεγγίνα Καπετανάκη και ο Βασίλης Ρίσβας άρχισαν να επεξεργάζονται καινούργιες ιδέες και να δίνουν μορφή σε καινούργιους ήρωες σε έναν ξεχωριστό αστερισμό, τον «αστερισμό της Λιλιπούπολης».

Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός χορού και κίνησης: Ρεγγίνα Καπετανάκη. Σκηνικά - Κοστούμια: Ερση Δρίνη. Σκηνογραφική επεξεργασία με backdrop animation: Αντώνης Κοτζιάς. Μουσική σύνθεση - Ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Στίχοι τραγουδιών: Ρεγγίνα Καπετανάκη - Βασίλης Ρίσβας.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Πέτρος Πετράκης, Δημήτρης Μάριζας, Βαγγέλης Κρανιώτης, Γιώργος Φλωράτος, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Ασημένια Παπαδοπούλου, Μαρίλια Χαριδήμου, Μαρία Δερεμπέ, Γιάννης Σοφολόγης, Μαίρη Μανιάτη, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ