Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
Ευχολόγιο για «απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς»

ΒΑΤΙΚΑΝΟ.--

Μια κοινή Χάρτα των θρησκευτικών ηγετών για την «απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων έως το 2020» ανακοινώθηκε ότι υπογράφτηκε χτες σε ειδική τελετή στο Βατικανό. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιδεαλιστικό ευχολόγιο που αφαιρείται από τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, την αιτία που αναπαράγει και τη χρήση του ανθρώπου ως εμπορεύματος.

Για την Καθολική Εκκλησία υπογράφει ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Την κοινή αυτή διακήρυξη υπέγραψαν, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι, εκ μέρους των αγγλικανών, εκπρόσωποι των ινδουιστών και των βουδιστών, ο αρχιραβίνος Ντάβιντ Ρόζεν και οι αγιατολάχ Μοχάμαντ Τάκι αλ Μονταρέσι και Σέιχ Μπασίρ Χουσάιν Ελ Τάγιεμπ.

Στόχος όπως λέγεται του ευχολόγιου - πρωτοβουλίας είναι «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να απαλειφθεί η εμπορία ανθρώπων, η εκμετάλλευση της πορνείας, το εμπόριο οργάνων, η καταναγκαστική εργασία και κάθε άλλη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς, η οποία παραβιάζει την αρχή βάσει της οποίας όλοι οι άνθρωποι πρέπει να χαίρουν της ίδιας ελευθερίας και να έχουν την ίδια αξιοπρέπεια».

Πρόκειται, βέβαια, τουλάχιστον για ουτοπία στην κοινωνία όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και το κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών οδηγεί στο αιματοκύλισμα των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ