Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντιδράσεις και από την ΕΟΕ

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις στο προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου που έδωσε πρόσφατα για δημόσια διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός. Ετσι, μετά την ΕΠΟ που αντέδρασε για το θέμα του αυτοδιοίκητού της, χτες ήταν η σειρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ανεβάσει τους τόνους και να περάσει στην αντεπίθεση μετά την έκτακτη ολομέλεια που πραγματοποίησε.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αντιδράσεις εστιάζονται κυρίως στα σημεία που το νέο νομοσχέδιο θίγει θέματα διοίκησης και λειτουργίας τόσο της ίδιας της ΕΟΕ όσο και των Ομοσπονδιών. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι το συμπέρασμα που βγαίνει από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πως «ετοιμάστηκε εν θερμώ και ευκαιριακά από μια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, η οποία φαίνεται ότι έχει άγνοια κυρίως από τα θέματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού». Μάλιστα, υποστηρίζοντας την άποψη γι' αυτό το ζήτημα εξήγησε πως απουσιάζει κάποια Εισηγητική Εκθεση που να τεκμηριώνει τους λόγους δημιουργίας του. Εκανε λόγο για άρθρα που παρουσιάζουν ασάφεια αλλά και άλλα που στοχεύουν στο να φορτώσουν περισσότερα έξοδα στα σωματεία και τους αθλητές (π.χ. η νέα θεώρηση δελτίων αθλητών, διαιτητών, προπονητών ή το παράβολο για σήμα αθλητικού φορέα κ.τ.λ.) ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του επειδή δεν έχουν εισακουστεί προτάσεις που έχει κάνει η ΕΟΕ στην αθλητική ηγεσία μέχρι σήμερα. Παράλληλα προειδοποίησε για τιμωρίες από τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς (ΔΟΕ, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, Συνομοσπονδίες αθλημάτων), ενώ ζήτησε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τη διαβούλευση.

Ο ίδιος πάντως είπε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα σημεία του νομοσχεδίου που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά αθλήματα, κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τη διαιτησία, τις ανώνυμες εταιρείες, καθώς και τα θέματα σχετικά με το ντόπινγκ και τη βία.

  • Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Σόφτμπολ, κάτι που έρχεται ως συνέχεια της ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης 22 σωματείων - μελών της, τα οποία δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013. Επίσης, απορρίφθηκαν 17 αιτήσεις αθλητών κρίκετ για την εγγραφή τους στον Ειδικό Πίνακα διακρίσεων και ανακλήθηκαν 16 αποφάσεις εγγραφής στον Πίνακα αθλητών κρίκετ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ