Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 59
Τηλεόραση
«Το λάθος» του Φλάισμαν

Από την ταινία «Το λάθος», του Πίτερ Φλάισμαν
Από την ταινία «Το λάθος», του Πίτερ Φλάισμαν
Δύο ευρωπαϊκές ταινίες είναι οι επιλογές μας για απόψε. Μια για την ευαίσθητη ψυχολογία των νέων και ένα πολιτικό δράμα που μας μεταφέρει σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

«Το λάθος», σκηνοθεσία Πίτερ Φλάισμαν.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη. Η αυτοκτονία ενός σημαντικού προσώπου, το οποίο είχε συλλάβει η αστυνομία ενώθηκε με τη μοίρα του Τζώρτζη, που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Ο Τζώρτζης ένας ήρεμος νέος μπλέκεται σε μια δυσάρεστη ιστορία, που ξεκινάει από τη σύλληψή του και συνεχίζεται με την εξοντωτική και απάνθρωπη ανάκριση στα γραφεία της Μυστικής Αστυνομίας. Μια συγκλονιστική, ψυχολογική πάλη αρχίζει, ανάμεσα στους δύο πράκτορες της Μυστικής Αστυνομίας και στον ύποπτο. Γρανάζια μέσα σε γρανάζια, που οδηγούν σ' ένα διαβολικό σύστημα. Μια μάχη με νικητή την ανθρωπιά η οποία αποκαλύπτεται ότι είναι πιο δυνατή και από τη στυγνότερη τυραννία. Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Πικολί, Ούγκο Τονιάτσι, Μάριο Αντορφ, Αντριάνα Εστι, Δήμος Σταρένιος, Θύμιος Καρακατσάνης, Κατερίνα Χέλμη, Βαγγέλης Καζάν (ΕΤ-3, 22.00).

«Η πιο όμορφη ηλικία», σκηνοθεσία Ντιντιέ Οντεπέν.

Η Ντελφίν, μαθήτρια που ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, αυτοκτονεί. Μια νεότερη μαθήτρια και μάρτυρας της αυτοκτονίας της, αποφασίζει να αρχίσει μια έρευνα για τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκαταστροφική αυτή πράξη. Διαπιστώνει την ύπαρξη ενός περιβάλλοντος, ιδίως αγοριών, που δημιουργεί ένα αρνητικό ψυχολογικό πεδίο, στο οποίο βρίσκεται ένας ωραίος άντρας, κατακτητικός και κυνικός. Η γαλλική αυτή ταινία είναι μια διεισδυτική ματιά στην ιδιαίτερα ευαίσθητη ψυχολογία των νέων, αμέσως μετά την εφηβεία, που μπορεί να τους οδηγήσει και ως την καταστροφή. Πρωταγωνιστούν: Ελοντί Μπουσέ, Μελβίλ Πουπό, Σοφί Ομπρί, Γκαέλ Μορέλ, Μιριάμ Μπουαγιέ κ.ά. (ΕΤ-1, 22.35).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ