Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο κρατούμενο

Διάβημα διαμαρτυρίας, χτες, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου

Να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο κρατούμενο Νίκο Ρωμανό απαίτησε, χτες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και των δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου, Ηλία Σταμέλου και Μιχάλη Σελέκου, αντίστοιχα, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και τόνισε ότι έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Ετσι, λοιπόν, κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είπε και προχτές σε συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν του δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτήματα. Και απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ