Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η ημερίδα της ΟΓΕ για την Υγεία

Θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου

Ημερίδα με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Γυναίκες» οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, η ΟΓΕ, στο «Μαγγίνειον» αμφιθέατρο του Αρεταίειου νοσοκομείου (στάση Μέγαρο Μουσικής, είσοδος από Μιχαλακοπούλου). Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. (προσέλευση 4.30 μ.μ.). Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΟΓΕ κορυφώνει την καμπάνια που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με εξορμήσεις, συσκέψεις, εκδηλώσεις, αλλά και κινητοποιήσεις με σχετικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

5 μ.μ. Εισήγηση από την πρόεδρο της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη

5.30 μ.μ. Χαιρετισμοί από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ και ΜΑΣ

5.45 μ.μ. Προληπτική Φροντίδα για την Υγεία των γυναικών - Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το Κέντρο Υγείας - Νοσηλεία στο Σπίτι, Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, Αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Βιοπαθολόγος PhD.

6 μ.μ. Οικογενειακός Προγραμματισμός, Προγεννητικός Ελεγχος, Αντισύλληψη, Αμβλώσεις, Τοκετός - Κέντρο Μάνας και Παιδιού, Ζώγια Θεοδωρίκα Χουλιάρα, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος PhD.

6.15 μ.μ. Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

6.55 μ.μ. Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - Κρυοσυντήρηση, Φρόσω Κεσοπούλου, Βιολόγος - Κλινικός Εμβρυολόγος PhD.

7.10 μ.μ. Επαγγελματικοί παράγοντες κινδύνου στις γυναίκες, εργατικά ατυχήματα, μέτρα προστασίας και ασφάλειας, Χρήστος Παπάζογλου, Γιατρός Εργασίας, μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

7.25 μ.μ. Ψυχική Υγεία των γυναικών στη χώρα μας, αιτίες και επιπτώσεις στην οικογένεια και το παιδί, Μπακλέζος Στάθης, Παιδοψυχίατρος μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Γενικού Κρατικού Αθηνών.

Από την εκδήλωση του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη
Από την εκδήλωση του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη
7.40 μ.μ. Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

8 μ.μ. Κλείσιμο εργασιών

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

«Οι επαγγελματικές ασθένειες, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ο ρόλος της δημόσιας Υγείας στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας της ΟΓΕ, ο Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στάθηκε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στις συνθήκες εντατικοποίησης κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένες να δουλεύουν οι εργαζόμενες, στις εργατικές ασθένειες και τα ατυχήματα, φέροντας παραδείγματα από μια σειρά χώρους δουλειάς. Υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το εργατικό κίνημα να εντάσσει στο πλαίσιό του διεκδικήσεις σχετικές με την προστασία της Υγείας των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών.

Στις άθλιες συνθήκες εργασίας, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες στα συνεργεία καθαρισμού και την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, αναφέρθηκε η Γεσθημανή Κακουλίδου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης. Η Κατερίνα Παρασκευαΐδου, επιθεωρήτρια Ασφάλειας Υγείας στην Εργασία, επισήμανε πως η όποια νομοθεσία υπάρχει σήμερα για να προστατεύει την εργαζόμενη γυναίκα, δε χαρίστηκε αλλά ήταν αποτέλεσμα αγώνων του γυναικείου ριζοσπαστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες και στον περιορισμό των επιθεωρητών σήμερα σε συστάσεις.

Το γεγονός ότι τόσο κατά την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσο και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης η Υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα τόνισε η Ελσα Αβραμίδου, γιατρός, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας, και πρόσθεσε πως η γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων γίνεται το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής.

Πρωτοβουλίες Συλλόγων και Ομάδων
  • Εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος και πρόληψη μαστού», διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Πολίχνης, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης (Μαυρομιχάλη 56). Θα μιλήσουν ο Παύλος Παπακοτούλας, ογκολόγος - Διευθυντής Β' ογκολογικού τμήματος «Θεαγενείου» νοσοκομείου και η Αννυ Γιαμουρίδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Θεαγενείου».
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Πάτρας προχωρά σε σύσκεψη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την Κυριακή 14/12, στις 6 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου). Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, φοιτητές, σπουδαστές, συλλόγους, σωματεία και φορείς.
  • «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και γυναίκα της υπαίθρου» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, από κοινού με το Σύλλογο Γυναικών Καλλίθηρου (Σέκλιζας), την Κυριακή 14/12, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καλλίθηρου.
  • Σύσκεψη με θέμα την πρόληψη και τη σημασία της για την υγεία των γυναικών, οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, την Κυριακή 14/12, στις 5 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα (απέναντι από τη ΔΕΗ).
  • Εκδήλωση, με θέμα «Ναι στη ζωή και στον αγώνα - Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας, την Κυριακή 14/12, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας. Θα μιλήσει η Χάρις Λαμπαδά, γιατρός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ