Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυκλοφόρησε βιβλίο για την κρίση και την κοινωνική συνοχή

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τόπος» το νέο βιβλίο του Χαράλαμπου Πουλόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δραστηριοποιείται στον τομέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και διετέλεσε διευθυντής του ΚΕΘΕΑ την περίοδο 1995 - 2013.

Σε αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της κρίσης στην καθημερινότητά μας. Αντιδρά στη σιωπή, το φόβο και την απόγνωση που κατακλύζουν τη ζωή μας σήμερα και με συναισθηματικά φορτισμένο λόγο καταθέτει την προσωπική επιστημονική του οπτική για την έξοδο από την κρίση.

Τα φαινόμενα της εποχής, όπως ο φόβος και η ενοχή, η φτώχεια, η επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η έξαρση των αυτοκτονιών, η ποινικοποίηση της ασθένειας και της διαφορετικότητας, η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το φαινόμενο του φασισμού και της ρατσιστικής βίας, ανατέμνονται στα εννέα κεφάλαια του βιβλίου. Αξιολογούνται επίσης οι συνθήκες και τα αίτια που προσδιορίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πορεία και τις «παθολογίες» της.

Σε αυτήν την πραγματικότητα ο συγγραφέας απαντά με την ιδιότητα του κοινωνικού επιστήμονα, προτείνοντας ως τρόπους παρέμβασης την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ