Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
φωτό 1

Στις 12 Δεκέμβρη 2007 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφος και πατέρας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ. Γι' αυτό προσφέρουμε στο κόμμα που τόσο αγάπησε το ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του.

***

Στην άσβεστη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων: ΟΡΕΣΤΗ ΚΟΛΟΖΩΦ, ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕΜΑ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Περισσού του ΚΚΕ, 100 ευρώ στο Κόμμα.

Γιάννης Παυλίδης

***

- Το Μάη του 1947 στην περιοχή του χωριού Λιβαδάκι (Αβόρανη) Ναυπακτίας, ο κυβερνητικός Στρατός διέπραξε ένα από τα πολλά του εγκλήματα πολέμου. Από προδοσία ντόπιων βρήκε το κινητό νοσοκομείο των τμημάτων του ΔΣΕ στην περιοχή. Αφού σκότωσαν όλους τους τραυματίες και το νοσοκόμο Κρέτση που τους φρόντιζε, τους πέταξαν μέσα σε μια παλιά χωμάτινη στέρνα και τους σκέπασαν με κλαδιά και ό,τι άλλο υπήρχε εκεί γύρω.

Κάνοντας το νοερό μνημόσυνο των συναγωνιστών μου, στη μνήμη τους, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 100 ευρώ. Αιώνια η μνήμη τους.

Γιώργος Νταουλάς

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση 3 ετών από το θάνατό του, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

Φωτό 1

Στις 26/12/2013 «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΝΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η οικογένειά του

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΚΗ από την Ποντοκώμη Κοζάνης, αγωνιστή του ΕΛΑΣ στο 27ο Σύνταγμα και, στη συνέχεια, στον ΔΣΕ ως σαμποτέρ της 10ης Μεραρχίας και στο Λόχο Κυνηγών Αρμάτων Μάχης (εθελοντικό Σώμα με ΠΕ τον Νίκο Μπελογιάννη), που δεν άντεξε τις κακουχίες που υπέστη στη διάρκεια της χούντας. Καθώς και στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου αδελφής, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, φαρμακοποιού που «έφυγε» πρόωρα και άδικα από τη ζωή σε τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 34 χρόνων, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του αγαπημένου τους κόμματος, του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γραμματικοπούλου Ηρα

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω των ΚΟΒ Καισαριανής για το δυνάμωμα του ΚΚΕ

Ηρακλής Αϊβατζίδης,

Κατερίνα Τζιβελέκη

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ και της λατρεμένης μου κόρης ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ που κλείνουν 2 χρόνια αφότου «έφυγε» από κοντά μου, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλαμπάκας. Αγαπημένη μου Χριστίνα το κενό που άφησες δε μετριέται.

Η συντρόφισσα και μαμά, Μαρία.

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν έξι μήνες που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Η απουσία του όσο περνάει ο καιρός είναι αβάσταχτη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ που τόσο πίστεψε και αγωνίστηκε γι' αυτό μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του

***

φωτο 2

Στη μνήμη του πατέρα και της μάνας μας ΓΙΑΝΝΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κολωνού.

Τα παιδιά τους

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗ, που πίστευε στα ιδανικά του Κόμματος και πέθανε στην Αθήνα προ μηνός, με καταγωγή από τα Χανιά, ο Δημήτρης Αρβανίτης προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

***

φωτό 1

Πάνε 65 χρόνια που «έφυγε» για πάντα ο αξέχαστος αδελφός μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ. Εκτελέστηκε τον Μάη του 1949 στην Κεφαλονιά.

Στην μνήμη του και για όλους που έπεσαν στις Ανατολικές Συνοικίες στις οποίες αγαπήθηκε γιατί έδρασε πολύ, περισσότερο στην Αδούλωτη Καισαριανή, προσφέρω στο Κόμμα μας, για δεύτερη φορά, 50 ευρώ.

Γιάννης Παλαβός
Γιάννης Παλαβός
Στέλιος Μαραμπότος, Ανω Κουπώνια

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΤΟΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, προσφέρω ως ενίσχυση για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η σύζυγός του, Τόλια Βάσω

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΗΣΑΛΗ - ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ, των αδελφών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ, των σ/φων ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (βουλευτή Σερρών), ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ - ΜΕΝΗΧΤΑ (υποψ. δήμαρχος Σερρών 1935) προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

Θεοχαρίδης Κων/νος

***

φωτό 2

Ηταν Νοέμβρης του 1947 όταν οι ΜΑΥδες, με τη συνεργασία προδοτών, δολοφόνησαν, κόβοντας το κεφάλι του ενώ ήταν ζωντανός, τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κομμουνιστή, ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ. Το Νοέμβρη του 2006, «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέχρι το τέλος του αγωνιζόμενος και πεπεισμένος για την ταξική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ.

Στη μνήμη τους, η κόρη του Ηλία και σύζυγος του Νίκου, μαχήτρια του ΔΣΕ Ελένη Τραγγανίδα - Μακρυνιώτη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αντάρτη του ΕΛΑΣ και οπαδού του ΚΚΕ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών ΟΤΑ, προς τιμή των 96 χρόνων του και για την Οικονομική Εξόρμηση, 150 ευρώ, καθώς και στη μνήμη του αδελφού και φίλου μας ΚΑΡΑΠΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, συντρόφου του ΚΚΕ που, τόσο πρόωρα και αναπάντεχα, «έφυγε» από τη ζωή.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και του αδερφού μου ΚΩΣΤΑ ΚΙΟΥΡΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που κατάγονταν από τον Αγιο Γεώργιο Γρεβενών. Καθώς και του γαμπρού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ ως ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω ΚΟ ΟΤΑ Καλλιθέας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
Ζαχαρένια Μπουκουβάλα

***

φωτό 2

Για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Υμηττού - Δάφνης, προσφέρω 500 ευρώ:

Στην μνήμη του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ, που ήταν για μένα μεγάλος δάσκαλος. Με πίστη στο κόμμα μας, στο δίκιο του λαού και με αισιοδοξία. Παρά τις δυσκολίες, πάντα έλεγε τη γνώμη του με σεβασμό. Επίσης, στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΗ, συντρόφου της ζωής μου που «έφυγε» από κοντά μου πριν 22 χρόνια.

Κική Κέφη

***

φωτό 1

Στις 6 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας αδελφού, ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, από το Πανόραμα Θεσ/νίκης. Σε όλη του τη ζωή συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και ήταν παρών σε μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Στη μνήμη του, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, τα αδέλφια του προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από το θάνατο του σ. ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗ. Στη μάχη του 1948, στο χωριό Εμμ. Παππά των Σερρών, τραυματίστηκε και συνελήφθη από ταγματασφαλίτες. Τον πήγαν στο Νοσοκομείο Σερρών και μετά τρεις μήνες καταδικάστηκε από το στρατοδικείο τρις σε θάνατο που μετατράπηκε σε ισόβια με την αναθεώρηση. Αποφυλακίστηκε το Μάρτη του 1963 από τις φυλακές Επταπυργίου.

Η σ. ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ συμπλήρωσε, στις 13.12.2014, 3 χρόνια από το θάνατό της. Η χούντα της 21ης Απριλίου τη συνέλαβε και από την Καβάλα τη μετέφεραν με καράβι στη Γυάρο. Μετά τις γυναίκες τις μετέφεραν σε διάφορες φυλακές για 3 1/2 χρόνια και στο τέλος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αβέρωφ.

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη τους, αντί για μνημόσυνο, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, Βασίλης - Ευθυμία - Σταυρούλα, προσφέρουν 200 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Σερρών.

***

φωτό 1

Στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ. Γεννήθηκε στην Κορωνούδα Κιλκίς το 1927. Πήρε μέρος στην Αντίσταση ΕΠΟΝίτης. Μαχητής του ΔΣΕ από το 1947, οπότε γίνεται και μέλος του ΚΚΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία όπου παντρεύτηκε τη μαχήτρια του ΔΣΕ Παντελίδου Παρθένα και έκαναν 3 παιδιά. Επαναπατρίστηκαν το 1967. Υπήρξε αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και συμμετείχε πάντα στις εκδηλώσεις του Κόμματος.

Στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και παππού, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ, καθώς και στη μνήμη των πεθερικών του, ΙΩΑΝΝΗ και ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και του Κουνιάδου του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ από τα 17 του χρόνια που αιχμαλωτίστηκε και εκτελέστηκε από τους μοναρχοφασίστες στο χωριό Παναγίτσα στην περιοχή Καϊμακτσαλάν, η σύζυγός του Παρθένα Σουργκούνη και οι κόρες Μαρία και Κούλα προσφέρουν 180 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

***

φωτό 1

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ. Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, δάσκαλου, από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας, τον οποίο, το Σεπτέμβρη του 1946, συνέλαβαν, βασάνισαν απάνθρωπα και κρέμασαν στην Βαρβίτσα Λακωνίας οι παρακρατικές οργανώσεις. Ακόμα, στην μνήμη των αδελφών μου, ΓΙΑΝΝΗ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκε στη μάχη της Καλαμάτας, του ΣΠΥΡΟΥ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που συνέλαβαν και εκτέλεσαν στο Γουδή το 1948, του αδερφού μου ΒΑΣΙΛΗ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ που πέρασε φριχτά βασανιστήρια στο κολαστήρι της Μακρονήσου, της βασανισμένης μάνας μου, που το 1944, στις φυλακές Γυθείου, της έριχνα σημειώματα για να μάθει τα μαντάτα για τον Γιάννη της που ήταν μόλις 18 χρονών. Ενώ, το 1948 πάλι στις φυλακές Γυθείου, την απελευθέρωσαν ώρα 3 το μεσημέρι για να μάθει το μαντάτο του Σπύρου της, 28 χρονώ, και ώρα 3 την νύχτα την συνέλαβαν, πάλι, για να τη στείλουν εξορία...

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
Στη μνήμη, επίσης, των συντρόφων: ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΟΥ (Ρουσόγιαννου), των ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΙΟΛΑ από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, του αξέχαστου κουμπάρου μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ και του αδελφού του ΑΙΜΙΛΙΟΥ και όλων των πρωτοπόρων μαχητών άγνωστων και γνωστών που πέθαναν σε δίκαιο αγώνα, εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν, μαρτύρησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές και εξορίες και δε συμβιβάστηκαν ποτέ, δεν πρόδωσαν, δεν προσκύνησαν τύραννο και καταχτητή.

Στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, 500 ευρώ (τα 250 μέσω ΚΟ Τρικάλων και τα 250, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης).

Μαρία Αναστασάκου - Μανθά και τα παιδιά του Νίκος και Παναγιώτα.


Στέφανος Τόλιας
Στέφανος Τόλιας

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ

ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΕΦΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΕΦΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΑΦΑΪΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΡΑΦΑΪΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΛΑΒΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΛΑΒΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ