Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχή διαρκείας και από τους δικαστικούς επιμελητές

Αποχή διαρκείας ξεκίνησαν από χτες και οι δικαστικοί επιμελητές της χώρας για το νέο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία Δικαστικών Επιμελητών» κάνει λόγο για ένα βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο, που αποτελεί πάγιο αίτημα των τραπεζών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για γρήγορη, φθηνή και αποτελεσματική, από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων, Δικαιοσύνη, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η παράταξη «στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ προέταξε την ανάγκη άμεσης, έκτακτης, σύγκλησης ΓΣ. Απέχει και παλεύει για την απόσυρση του σχεδίου του νέου Κώδικα και την εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων του ΚΕΔΕ».

Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για τις μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία που διευκολύνονται με τον Κώδικα, ο δικαστικός επιμελητής καλείται να παίξει το ρόλο του «μετρ» και να επιδεικνύει το κατασχεμένο σπίτι πριν από τον πλειστηριασμό!!! Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι μειώνουν την ύλη και το εισόδημα των δικαστικών επιμελητών χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Και όλα αυτά, σε συνθήκες όπου «οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι, ήδη υποαπασχολούμενοι, ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των χαρατσιών, της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται για τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθήνας - Πειραιά - Αιγαίου - Δωδεκανήσου ότι «παρά την επιμονή της παράταξής μας για την έγκαιρη πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, ολιγώρησε και τώρα μας καλεί και μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε στεγνά γνώμη, εδώ και τώρα, για τη μορφή του αγώνα μέσω του δημοψηφίσματος, περιορίζοντας τα ερωτήματα αποκλειστικά στο θέμα της διάρκειας της αποχής κι ενώ ήδη έχει αποφασίσει την αποχή διαρκείας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ