Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερώτηση για τα προβλήματα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου

Ερώτηση, στους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε χτες το ΚΚΕ για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Συγκεκριμένα στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρεται:

«Στον Πύργο Τήνου λειτουργεί το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, μια τριετής σχολή, η μοναδική στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1955 (ν. 3136/1955) με σκοπό τη διδαχή της καλλιτεχνικής μαρμαροτεχνίας. Από την ίδρυση της σχολής έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει από αυτήν σημαντικοί μαρμαρογλύπτες που παράγουν εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο και καλύπτουν μια σειρά έργα παγκόσμιας σημασίας με συντήρηση, όπως π.χ. αυτά της Ακρόπολης. Οι σπουδαστές της αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, τα οποία, παρόλο που χρονίζουν, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επανειλημμένα αρνήθηκαν να τα επιλύσουν. Ιδιαίτερη ανησυχία και ερωτηματικά μάλιστα έχει προκαλέσει, τόσο στους σπουδαστές όσο και στην τοπική κοινωνία, η συμμετοχή μητροπολίτη στη Σχολική Επιτροπή, ως προς την κατεύθυνση που επιχειρείται να δοθεί στο περιεχόμενο της σχολής.

Η Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι σπουδαστές της σχολής διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων με την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων όπως: Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός της σχολής 3136/1955, να υπαχθεί η Σχολή Καλών Τεχνών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνει άμεση πλήρωση της οργανικής θέσης ΠΕ γλύπτη που παραμένει κενή πάνω από ένα χρόνο καθώς και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Να γίνει επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της Σχολικής Επιτροπής που άλλαξε πρόσφατα (άρθρο 50, Ν. 4301/2014) και τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης ως μέλος της, για το διορισμό καθηγητών. Να υπάρχει η δυνατότητα αναβολής στρατιωτικής θητείας λόγω σπουδών και για τους Σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών. Να έχουν δικαίωμα οι σπουδαστές για φοιτητικά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν σίτιση και στέγαση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Εκκλησία στο πρόγραμμα της σχολής της Τήνου (2014-10-04 00:00:00.0)
Απώλεια για τη γλυπτική (2013-10-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα δικαιώματα των σπουδαστών (2013-03-08 00:00:00.0)
«Ενας πλήρης, ακέραιος Τήνιος καλλιτέχνης» (2000-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ