Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Οριακές και επικίνδυνες καταστάσεις

Για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενημέρωσαν χτες εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΑΚ. Β. Ελλάδας τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ. Λιάππη

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Γυμναστήρια της Β. Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΑΚ Β. Ελλάδας και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Δ. Κατραντσιώτη, και του οργανωτικού γραμματέα του σωματείου, Ραφαήλ Θεοδωρίδη, με τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ. Λιάππη.

Οπως εξήγησαν, η κατάσταση είναι πλέον εκτός ορίων εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης σε προσωπικό, που οδηγεί σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι εργαζόμενοι σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως οι καθυστερήσεις πληρωμών, τα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και το ρευστό επαγγελματικό μέλλον.

Μάλιστα, αποκάλυψαν τη σημερινή πραγματικότητα, που θέλει δυο - τρεις εργαζόμενους να έχουν υπό την εποπτεία τους ολόκληρα αθλητικά κέντρα και να ασχολούνται απ' την καθαριότητα μέχρι και τις μηχανολογικές εργασίες. Ενδεικτικά της κατάστασης ήταν και τα στοιχεία που έδωσαν: Καυταντζόγλειο Στάδιο - 9 εργαζόμενοι, Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο - 5, Εθνικό Κολυμβητήριο - 2, Αλεξάνδρειο - 6, χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι - 2. Κάτι που, όπως είπαν, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους αθλούμενους που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο Θ. Λιάππης δήλωσε στους εκπροσώπους του σωματείου τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του ΚΚΕ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα δεν προσφέρει καμία εξασφάλιση στους εργαζόμενους στο χώρο του Αθλητισμού αφού μόνο αοριστίες και παραλείψεις έχει να επιδείξει. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι προφανές ότι παίζει το ρόλο της προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ξεπουλήματος των ΕΑΚ και της μετατροπής τους σε επιχειρήσεις μέσω της παράδοσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα ή με το νέο "φρούτο" των ΚΟΙΝΣΕΠ. Τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση που τους βάζει στο στόχο όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων. Για μας λύση είναι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ΕΑΚ με τα όσα απαιτούνται (επαρκές προσωπικό, οικονομικοί πόροι, έλεγχος) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για άθληση του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ