Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί από επιθέσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Εκατοντάδες αμάχους έχουν δολοφονήσει μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο οι λεγόμενες «αντικαθεστωτικές» δυνάμεις στη Συρία, με τη χρήση αυτοσχέδιων οβίδων και όλμων, φτιαγμένες από φιάλες αερίου.

Ακόμα και εκπρόσωπος της αντικυβερνητικής οργάνωσης «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μίλησε για 311 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους και 700 που τραυματίστηκαν από τέτοια όπλα, κυρίως στο Χαλέπι, σε συνοικίες που στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, και παραπονέθηκε ότι αυτά «δεν έχουν καμία ακρίβεια» και άρα προκαλούν μεγάλες απώλειες.

Μάλιστα, την Πέμπτη, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» μετέδωσε πως ένοπλοι τρομοκράτες εκτόξευσαν 11 απ' αυτές τις αυτοσχέδιες βόμβες στη νότια πόλη Ντεράα, τραυματίζοντας αρκετούς αμάχους.

Στο μεταξύ χτες, ένας τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε δεξαμενή σε αεροπορική βάση της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της κυβέρνησης στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Μάλιστα, σε λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο Twitter αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες ενός άνδρα που ονομάζεται Αμπού αλ-Φαρούλ αλ-Λίμπι και φέρεται πως είναι ο αυτόχειρας βομβιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ