Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ
Διλήμματα φοβικά για το λαό για την εύνοια του κεφαλαίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση των αστικών επιτελείων για την ενίσχυση του διπολικού σκηνικού και τον εγκλωβισμό του λαού στο ένα ή στο άλλο μείγμα διαχείρισης, στο οποίο, βέβαια, συμπεριλαμβάνεται και η ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι πιο ικανός να υπηρετήσει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Σε αυτού του είδους τα ψευτοδιλήμματα, με τον ένα ή τον άλλο πόλο, θέλουν να «σπρώξουν» το λαό, μετά την κυβερνητική απόφαση να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, και εδώ συμβάλλει και η πρώτη επίσημη παρέμβαση της Κομισιόν, όπως αυτή καταγράφηκε χτες με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο «Observer».

...και στη μέση Γιούνκερ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιούνκερ επισήμανε ότι «θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία των ευρωπαϊκών διαδικασιών. Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δε θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα». Σε ερώτηση που του τέθηκε αν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Νομίζω ότι οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα».

Είναι πασιφανές ότι τη συγκεκριμένη παρέμβαση, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, θα την αξιοποιήσουν ανάλογα, εμπλουτίζοντας τα επιχειρήματά τους περί καταστροφής, αν διακοπεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, ο ένας ή χάους, αν παραμείνει αυτή η κυβέρνηση, από τον άλλον, κούφια αντιπαράθεση αφού θα εφαρμόζουν, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, την πολιτική και τα μέτρα, τόσο αυτά που τρέχουν όσο και αυτά που προαναγγέλλονται, για να κερδίζουν τα μονοπώλια.

Ηδη χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, άρπαξε τη σκυτάλη και σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» ανέφερε ότι: «Μιλάμε για μια φάση κατά την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Είμαστε καθ' οδόν να την ολοκληρώσουμε και πάμε μετά, σε ένα δίμηνο, στη διάρκεια του οποίου θα κλείσουμε τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο, και θα πάρουμε την πιστοληπτική γραμμή. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει πιο βαθιά είσοδο στο μνημόνιο». Για να γίνει πιο σαφής πρόσθεσε ότι: «Με βάση αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή. Η δημοκρατία έχει και κάποια όρια και ένα από τα όριά της είναι ο εκβιασμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ