Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ανακοίνωση της ΔΑΣ με αφορμή τις εκλογές

«

Οχι στο νέο Μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας. Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση. Κάτω τα χέρια απ' το εφάπαξ και τα Ταμεία. Απορρίπτουμε το νέο Οργανισμό, που, στην ουσία, ανοίγει το δρόμο για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να φύγουν οι εργολάβοι και οι ΜΚΟ. Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι σημερινές - πραγματικές ανάγκες. Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους δουλεύουν σε ανασκαφές / εργοτάξια και αποθήκες / εργαστήρια, ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσεις εργασίας. Οχι στον Οργανισμό των αναγκαστικών μετακινήσεων προσωπικού και του μικρού και ευέλικτου κράτους, που θέλει φοβισμένους και υποταγμένους υπαλλήλους».

Με αυτές τις διεκδικήσεις κατεβαίνει στις εκλογές (19 Γενάρη 2015) για νέο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Υπουργείου Πολιτισμού ( ΠΟΕ ΥΠΠΟ), το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΕΥΦΑ, όλο το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν τη μάχη για την ανάδειξη των προβλημάτων μας και των αιτίων που τα γεννούν, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αντίθετα, «οι δυνάμεις των ΠΑΚΑ (ΠΑΣΚΕ) - ΔΑΚΕ, που αποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΕΥΦΑ, φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε. Αποδέχονται επί της ουσίας το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ, δηλώνοντας ικανοποιημένοι. Με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν εμποδίζεται, όχι μόνο δεν ανατρέπεται αλλά γιγαντώνεται».

«Συνάδελφε, απέναντι στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, μονόδρομος είναι η ανασύνταξη του κινήματος, η χειραφέτηση από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και ο απεγκλωβισμός από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος και του ευρωμονόδρομου. Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για φιλολαϊκή ανάπτυξη, αφού πρώτα απαλλαγούμε από τα μονοπώλια και την εξουσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ