Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμιστές και χριστιανούς ενόπλους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, ξέσπασαν χτες στην κωμόπολη Μπρε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 28 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει ποτέ στείλει η Ινδία στο Διάστημα εκτοξεύτηκε την Πέμπτη από τη Σριχαρικότα της νότιας πολιτείας Αντρα Πραντές. Ο πύραυλος έχει βάρος 630 τόνους. Ο πύραυλος αυτός θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει μεγαλύτερους δορυφόρους (βάρους μέχρι και 4 τόνων σύμφωνα με το BBC) ώστε το Νέο Δελχί να μην εξαρτάται από τις διαστημικές αποστολές άλλων χωρών. Αυτή τη φορά, ο πύραυλος μετέφερε δοκιμαστικά ειδικό χώρο όπου θα μπορούσαν να ταξιδέψουν δύο ή τρεις αστροναύτες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, αποφάσισε να απαγορεύσει τη μέθοδο της υδραυλικής ρηγμάτωσης για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά από εισήγηση ειδικών που εκτιμούν ότι προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, λόγω των χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται μαζί με το μείγμα νερού και άμμου για την εξαγωγή πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Πέθανε χτες από τον ιό «Εμπολα» ο αρχίατρος της Σιέρα Λεόνε, Βίκτορ Γουίλοουμπι, μόλις λίγες ώρες προτού φθάσει στη χώρα το πειραματικό φάρμακο Zmab, το οποίο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του. Αλλοι 11 γιατροί πέθαναν στη Σιέρα Λεόνε από τη θανατηφόρο νόσο και άλλοι 109 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας από την ίδια αιτία.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Βίντεο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο γνωστών Τυνήσιων πολιτικών το 2013 κυκλοφόρησαν χτες μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους» που δρουν σε Συρία και Ιράκ.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Στο εκτελεστικό απόσπασμα στέλνονται 54 Νιγηριανοί στρατιώτες καθώς καταδικάστηκαν από στρατοδικείο για ανταρσία και άρνηση συμμετοχής σε στρατιωτική επιχείρηση κατά των ένοπλων ισλαμιστών της εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ». Παράλληλα, χτες, άλλοι 35 πολίτες σκοτώθηκαν και 187 απήχθησαν (ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα) στο χωριό Γκουμσουρί της ΒΑ Νιγηρίας, ενώ ο στρατός του γειτονικού Καμερούν σκότωσε σε επιχειρήσεις κατά των ενόπλων της «Μπόκο Χαράμ» 116 ισλαμιστές σε περιοχή της μεθορίου των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ